Yegitek Okul Sorumlusu görevi alacak mısınız?

Kodla Büyü

Yegitek okul sorumlu görevi?

• Almayacağım.

• Alacağım.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

zulfikar1985

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Bence bir anket açılması şart oldu. Lütfen sadece seçeneği seçip bırakın. Yorum yazmayın arkadaşlar. Yorumları hali hazırdaki başlıkta yapalım.

Hocam BTR'nin adını değiştirmişler fazla bir fark yok, eskiden isteyen herkes şimdi de ister bence. Toplu hareket edileceğini bilsem istemezdim ben açıkçası. Ama tek başına ya da az kişiyle sistemi etkilemeyen protestoların kimseyi caydırmadığı gerçek. İkinci acı bir gerçek biz öğretmen camiası olarak asla birlikte hareket edemiyoruz sözüm meclisten dışarı, sizleri tenzih ederek söylüyorum hep çıkıntılık yapan birileri çıkıyor. Ya da Hasetlik karakterinin bir parçası olmuş insanlarla ortak paydada buluşamıyorsunuz. Kendi menfaatine yarıyor diye karşısında birine haksızlık yapılmasına razı ama öğretmen! olmuş insanlar da var. Bizim birlikte bir eylem yapmamız mümkün değil.

Hocam BTR'nin adını değiştirmişler fazla bir fark yok, eskiden isteyen herkes şimdi de ister bence. Toplu hareket edileceğini bilsem istemezdim ben açıkçası. Ama tek başına ya da az kişiyle sistemi etkilemeyen protestoların kimseyi caydırmadığı gerçek. İkinci acı bir gerçek biz öğretmen camiası olarak asla birlikte hareket edemiyoruz sözüm meclisten dışarı, sizleri tenzih ederek söylüyorum hep çıkıntılık yapan birileri çıkıyor. Ya da Hasetlik karakterinin bir parçası olmuş insanlarla ortak paydada buluşamıyorsunuz. Kendi menfaatine yarıyor diye karşısında birine haksızlık yapılmasına razı ama öğretmen! olmuş insanlar da var. Bizim birlikte bir eylem yapmamız mümkün değil.
Haklısın hocam, söylediklerin acı ama gerçek. Bizim camiada maalesef birlik olma kültürü çok zayıf. Herkes kendi küçük menfaatine odaklandığından büyük resim gözden kaçıyor. O yüzden de yıllardır üzerimize ne görev konsa kabul ettiriliyor.

Ama hiçbir toplumsal değişim herkesin aynı anda birleşmesiyle başlamadı. Her zaman önce az sayıda insan “hayır” dedi, sonra yavaş yavaş diğerleri katıldı. Tek başına protesto belki sistemi sallamaz, ama hayırdır noluyor niye görev alan sayısı bu kadar az diye birilerini düşünmeye iter. Bu da küçümsenecek bir şey değil bence.

Kısacası, “toplu hareket yok, o zaman hiç ses çıkarmayalım” yerine, bireysel duruşlar da bir adımdır. Benim duruşum belli: mesleki onurumu korumak için bu angaryayı almam. Katılan olur olmaz, önemli değil. Yarın dönüp baktığımda kendi vicdanıma hesap verebileyim yeter.

Ben son iki yıldır ek ders ücretleri az olduğu için, BT rehberlik=tamircilik olduğu için ve kendime zaman ayırmak için görev almıyordum. Bu süreçte bulunduğum ilde görev alanlarda hiç eksilme görmedim.

Bu sene alacağım fakat sadece 1 ilkokula görev isteyeceğim ki görev tanımımdaki yeni ekstra angaryaları benden istemesinler, görevim erken bitsin. Norm fazlasıyım, kadrom herhangi bir okulda olmadığı için böyle bir talepte bulunacağım. Eğer olmazsa da görev almayacağım.

Anket sonuçlarınsa hiç inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Tüm bunlara ek olarak ek ders ücretlerini yarı oranda azaltsalar dahi görev alan yine görev alır ne yazık ki.

Bizim branşımızda hak arama olsaydı şimdi bu hallerde olunmazdı. 20 yıldır okullarda her işe koşturuyorsunuz, tamirci misiniz öğretmen misiniz belli değil bi organize olup ses çıkarmazsanız eşek olana semer vuran çok. Müstehak

Ben son iki yıldır ek ders ücretleri az olduğu için, BT rehberlik=tamircilik olduğu için ve kendime zaman ayırmak için görev almıyordum. Bu süreçte bulunduğum ilde görev alanlarda hiç eksilme görmedim.

Bu sene alacağım fakat sadece 1 ilkokula görev isteyeceğim ki görev tanımımdaki yeni ekstra angaryaları benden istemesinler, görevim erken bitsin. Norm fazlasıyım, kadrom herhangi bir okulda olmadığı için böyle bir talepte bulunacağım. Eğer olmazsa da görev almayacağım.

Anket sonuçlarınsa hiç inandırıcı olduğunu sanmıyorum. Tüm bunlara ek olarak ek ders ücretlerini yarı oranda azaltsalar dahi görev alan yine görev alır ne yazık ki.

Bizim branşımızda hak arama olsaydı şimdi bu hallerde olunmazdı. 20 yıldır okullarda her işe koşturuyorsunuz, tamirci misiniz öğretmen misiniz belli değil bi organize olup ses çıkarmazsanız eşek olana semer vuran çok. Müstehak
Görüyor ve artırıyorum . Hocam derse girme maaş karşılığı bu işi yap deseler başvuran olur yine ve bölüm bu kafayla giderse birkaç yıl içinde bu durumla karşılaşabiliriz.

Haklar azaltılıp angarya artırılacak ve bizim bölüm yine ses çıkarmayacak. Diğer branşlar birlik olup tepki gösterirken biz niye böyleyiz acaba. Cevabı belli gerçi ama yeni bir tartışma konusu açmayım şimdi

"Herkesin görev almak veya almamak konusunda haklı olduğu konular var. Gönül isterdi ki kimse görev almasın ama adamlar işini biliyor; bizim branş olmasa başka branşlarla dolduruyorlar. Başka konu: bizde kendilerini severiz, sayarız çoğu arkadaşlarımız ama il, ilçe koordinatörlerin ve EBA, YİĞİTEK sorumluları kaçı bilişimci, çok küçük bir kısmı. Haliyle onların bizi anlamasını beklemek hata olur.

Bu yıl 9. yılımı çalışacağım kısmetse. Hiç BTR almadım. Almayı da düşünmüyorum. İki dönem üç okul gezmiş olarak yazıyorum bunları. :D

Bu yıldan itibaren almayacağım, bebeğimiz olacak. Ama şu da var Btr olunmazsa bize niye norm açsınlar? Dersi önemsemiyor kimse. Niye 15 saat seçsinler? Önümüzdeki yıl beni norm fazlası yaparlar diye düşünüyorum.

Kurulu düzeni olan alır olmayan almaz gerçek bu. Biraz göreceli bir olay.
Ancak gerçek bir kurala tabi olmayan iki dudağın arasında olan her düzen bozulmaya mahkumdur.

avrupai istekleri bize karşı avam hevesleri olan mağaradan çıkmış idarecilere (ahlaklı şerefli kendini yetiştirmiş ve insan olanları tenzih ederim ama malesef çok azlar) sunarsan bir daha kimse görev almaz alanda kağıt üstünde güzel yürütür resmiyeti kılıfına kağıda uydurur, kimseye de eyvallahı olmaz ama hiç bir işte yürümez ama kağıtlara baksan her şey tamamdır... yani sistem diyor ki sahtekar olun manası çıkıyor çünkü bu kadar işi bir kişinin sağlıklı yürütmesi mümkün değildir!
bugün hangi matematik-fizik-kimya -- ingilizce öğretmenine çocuk sınavlarda ve yarışmalarda üstün başarı gösterecektir şartı koşabiliyorlar cevap:hiç kimse
bugün hangi bedenciye olimpiyatlarda altın olmasada 3-5 gümüş madalya neden almadınız sorulabiliyor...
bugün hangi resimciye niye bizim bir değil binlerce picassomuz yok sorulabiliyor
saçma salak işler işte
vermişler elimizin altına murat 131 ayarında sistemleri bunlarla koşun yarışın eğitimi şaha kaldırın kaldırmakta zorlananlarıda sırtınıza yükleyin onları da çekin oh ne ala memleket diğer branşlar ne etcek idareciler ne etcek yan gel yat oldu olacak bir instagram hesabı açıp şoplayarak her şeyi mükemmel gösterecek de desinler.

Son düzenleme:
ilksms
Geri