Yedeklik Yoklamasında Son Durum nedir?

Kodla Büyü

memo-x

Seçkin Üye
Seçkin Üye
-----Askerlik kanununda değişiklik yapıldı, medyada yedeklik yoklamasıyla ilgili haberler çıktı son durum hakkında bilgisi olan var mı?

Yedeklik Yoklaması İşlemleri

Terhis olan yükümlüler; terhis kayıtlarını yaptırdıkları yılı takip eden yıldan itibaren, yasada yazılı yaş sınırlarına kadar, aşağıdaki tarihlerde yıllık yedeklik yoklamalarını yaptırmak zorundadırlar.

Yedeklik yoklamaları her yıl aşağıda yazılı tarihler arasında yaptırılır.

Yedek; Subay / Astsubaylar 01 OCAK- 30 HAZİRAN 1076 Sayılı Yasa

Bu süreler içinde yedeklik yoklamasını yaptırmayanlara 1076 ve 1111 Sayılı Kanunlara göre idari para cezası uygulanır. Para cezaları her yıl bütçe kanunu ile belirlenen oranda artırılmakta ve As.Ş.Bşk.lıkları tarafından vatandaşlara duyurulmaktadır.

Askerlik hizmetiniz tamamlandıktan sonra, yedeklik döneminiz süresince ikametgah adresinizde, sağlık durumunuzda, mesleki kariyerinizde değişiklik olduğunda 1 ay içinde kayıtlı olduğunuz Askerlik Şubesi Başkanlığına değişikliği bildiriniz. Yurt dışında bulunanlar ise yurt dışı temsilciliklerimiz aracılığıyla bu işlemleri yaptırabilirler.

ben kalktı diye biliyorum ben askerden geleli 2 yıl oldu ama hiç yaptırmadım

E devlet şifresi olanlar bir bakabilir mi?

E-devlet şifresi ile yedeklik yoklaması yapılıyo diye duymuştum.

Yaptırmayana cezası var diye biliyorum, arkadaşlar.

Bende ocakta geldim ama yaptırmadım yoklama falan e devlet şifresi olan varsa baksın bir zahmet aldığımız % 4 ü de ceza olarak ödemeyelim:)

hocam ben şimdi e-devlet şifresi ile yoklama yaptım. boy,kilo vb bilgiler soruyorlar

hckaya' Alıntı:
hocam ben şimdi e-devlet şifresi ile yoklama yaptım. boy,kilo vb bilgiler soruyorlar
Başka ne bilgisi istiyorlar, terhis belgesi şu an yanımda yok, askerliği nerede yaptığıyla ilgili var mı birşeyler?

memo-x' Alıntı:
hckaya' Alıntı:
Başka ne bilgisi istiyorlar, terhis belgesi şu an yanımda yok, askerliği nerede yaptığıyla ilgili var mı birşeyler?
terhisle ilgili soru yok. hocam temel bilgilerle tamamını cevaplıyabiliyorsunuz

BBNET
Geri