Yeşil Pasaport

Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar;
Oğlum birinci derecedeki devlet memurun, çocuklarının yeşil pasaport hakkı olduğunu öğrenmiş.Üniversitede okuyor.Malum tatilde bitmek üzere ve bayramdan sonra BİR HAFTASI var.Önümüzdeki yaz Yurtdışına çıkmaya kesin kararlı.Adana da oturuyoruz.Sadece oğlum için YEŞİL PASAPORT nasıl çıkartırız.
-Okulumdan veya İl/İlçe milli eğitimden almam gereken belge ve kendisinin takip etmesi gereken prosedur nedir?
-Başvuru için benimde bizzat bulunmam gerekirmi?
Gereken belgeleri ben verirsem, pasaportu okuduğu vilayet olan Ankara dan çıkartabilirmi.
Yakın zamanda başından bu tür bir olay geçmiş arkadaşlarımın bilgi vermesi ricası ile ; TEŞEKKÜRLER.

Hocam il milli eğitim müdürlüşüne başvuruyorsunuz. Sizinde gidip gitmemeniz gerektiğini bilmiyorum.

COBOL' Alıntı:
Arkadaşlar;
Oğlum birinci derecedeki devlet memurun, çocuklarının yeşil pasaport hakkı olduğunu öğrenmiş.Üniversitede okuyor.Malum tatilde bitmek üzere ve bayramdan sonra BİR HAFTASI var.Önümüzdeki yaz Yurtdışına çıkmaya kesin kararlı.Adana da oturuyoruz.Sadece oğlum için YEŞİL PASAPORT nasıl çıkartırız.
-Okulumdan veya İl/İlçe milli eğitimden almam gereken belge ve kendisinin takip etmesi gereken prosedur nedir?
-Başvuru için benimde bizzat bulunmam gerekirmi?
Gereken belgeleri ben verirsem, pasaportu okuduğu vilayet olan Ankara dan çıkartabilirmi.
Yakın zamanda başından bu tür bir olay geçmiş arkadaşlarımın bilgi vermesi ricası ile ; TEŞEKKÜRLER.
..
(Sadece sizi ilgilendiren kısımlarını yazıyorum) - (http://pasaport.iem.gov.tr/?page_id=2863)

KİMLER YEŞİL PASAPORT ALABİLİR ?
Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan ve bu derecelerde çalışmakta iken EMEKLİ olan veya devlet memurları.
Kısaca 3.derece 1. kademe ve daha üstü bir derecede iseniz yeşil pasaport alabilirsiniz.

HAK SAHİBİNİN YAKINLARI YEŞİL PASAPORT ALABİLİR Mİ ?
belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve reşit olup hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.
..

Sn.Hocam Öncelikle İl veya ilçe milli eğitimden talep formu çıkarıyorsunuz
Pasaport için özel fotoğraf var ondan çektiriyorsunuz(biyometrik)
Parmak izi tesbiti yaptırıp bikaç nüshasını alın il veya ilçeden yaptırabilirsiniz.
Nüfus fotokopi ve aslını bulunduruyorsunuz
Bağlı bulunduğunuz ile bu belgelerle kendiniz ve pasaport alcaklarla (siz eşiniz çocuklarınız) bizzat giderek başvuruyorsunuz
pasaport postayla adresinize geliyor
Kolay gelsin

şayet beklerseniz 2 ay sonra tüm bu aşamayı maddesi maddesine yazabilirim. 2 ay sonra yeşilleniyorum...

Daha ben 4/2'siyim. Yurt dışı doğumluyum. Ama yeşili bekleyeceğiz daha 2 sene...

@COBOL
@cat33

Sorması ayıp ama yaşınız kaç acaba?
bende daha 5. senemi çalışıyorum da rüyamda bile yeşil pass görmedim

Hocam 45 yaşındayım. Bu arada arkadaşlar;
Yurtdışına çıkmak için yeşil pasapot almak isteyen ben değilim. Üniversitede okuyan oğlum.Yani cevaplar benim için yazılmış sanki...Kendim için değil ;
Sadece oğlum için YEŞİL PASAPORT nasıl çıkartırız.
-Oğluma pasaport işlemi takibinde ve Başvuru için benimde bizzat bulunmam gerekirmi?
Gereken belgeleri ben oğluma verirsem verirsem, pasaportu okuduğu vilayet olan Ankara dan çıkartabilirmi.
Bu arada maşallah sadece oğlum değil herkes yurtdışı meraklısı bakıyorum.

Sn hocam ilk mesajımda hepsini yazdım sizin talep formunuz içinde eşiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin bölümleri var (oğlunuz için olan bölüm) bu form tarafınızdan doldurulup onaylattırılacak ve pasaport müracatı sizin tarfınızdan bizzat yapılması gerekiyor ve kim lere pasaport çıkarıyorsanız hepsinin hazır bulunması gerekiyor müracatta ; sizin belgeleri gönderip oğlunuzun ankaradan pasaport çıkarması mümkün değil,ya oğlunuz size gelecek ya siz oğlunuza gideceksiniz berbaer bizzat müracat edeceksiniz.
Belgeler:Talep formu ,biyometrik fotoğraf ,nüfus kartı aslı ve fotokopisi ,parmak izi belgesi ,cüzdan bedellerini yatırdığınıza dair banka dekontu ,yurtdışına çıkarken bikaç küçük ayrıntı daha var onu pasaporttan sonra halledersiniz ;seyahat sigortası ,yurtdışı çıkış harcı gibi....

COBOL' Alıntı:
Hocam 45 yaşındayım. Bu arada arkadaşlar;
Yurtdışına çıkmak için yeşil pasapot almak isteyen ben değilim. Üniversitede okuyan oğlum.Yani cevaplar benim için yazılmış sanki...Kendim için değil ;
Sadece oğlum için YEŞİL PASAPORT nasıl çıkartırız.
-Oğluma pasaport işlemi takibinde ve Başvuru için benimde bizzat bulunmam gerekirmi?
Gereken belgeleri ben oğluma verirsem verirsem, pasaportu okuduğu vilayet olan Ankara dan çıkartabilirmi.
Bu arada maşallah sadece oğlum değil herkes yurtdışı meraklısı bakıyorum.

evet hocam oğlunuzla beraber 2 şer foto (pasaport için) ve nufüs cuzdan fotokopileri ve orjinali ile gidiyorsunuz...
tabiiki ekte gönderdiğim belgeyi doldurup okul idaresine imzalatıp mühürleteceksiniz...

ben ekteki evrakları açıklamalrı kullanarak yaptım aldık sıkıntı çıkmadı

ekteki evrakta hepsi ayrı ayrı anlatılmıştır en son halidir bilginize....iyi yolculuklar şimdiden

Ekli dosyalar

cat33' Alıntı:
Haydi ben de söyleyeyim yaşımı. 35 yaşındayım. 2000'de göreve başladım...
Buradan hareket ile hesap edersek 14 sene sonra falan ancak alabiliyoruz yeşil.

Her iki abime de teşekkür ederim cevap için ve uzun yıllar daha çalışabilmenizi dilerim. :alkis:

not: esas konuyu dağıttımı fark ettim, o yüzden de başlığı açan COBOL abimizden özür dilerim.

turkel2001' Alıntı:
cat33' Alıntı:
Haydi ben de söyleyeyim yaşımı. 35 yaşındayım. 2000'de göreve başladım...
Buradan hareket ile hesap edersek 14 sene sonra falan ancak alabiliyoruz yeşil.

Her iki abime de teşekkür ederim cevap için ve uzun yıllar daha çalışabilmenizi dilerim. :alkis:

not: esas konuyu dağıttımı fark ettim, o yüzden de başlığı açan COBOL abimizden özür dilerim.

Biz 2005 de 1 derece almıştık. Siz derece almazsanız bu süre içinde 14+3 sene çalışman gerekecek... :mrgreen:

cat33' Alıntı:
Daha ben 4/2'siyim. Yurt dışı doğumluyum. Ama yeşili bekleyeceğiz daha 2 sene...
bende 4-1 im.. 2 sene sonra 3-3 ve 3.2 olacağım.. sizin 4 sene beklemeniz gerekmiyormu

tayinci42' Alıntı:
cat33' Alıntı:
bende 4-1 im.. 2 sene sonra 3-3 ve 3.2 olacağım.. sizin 4 sene beklemeniz gerekmiyormu
..
hesabı yanlış yapıyorsunuz hocam
..
4 / 1
4 / 2
4 / 3
3 / 1
..
şeklinde ilerliyor. derece düşerken kademe artarak ilerler...

yani 3 sene yada 3 derece (yüksek lisans, 8 yıla 1 kademe vb.. artışlarda süreyi kısaltır) sonra alabilirsiniz.

turkel2001' Alıntı:
OhoooOOOOooo muhtemelen o zaman da ben bu yaşdan sonra ne yapayım pasaportu derim :D
Ne pasaportu?
Bana kalsa Güzelim Adanadan ve çukurovanın etrafını çevreleyen torosların dışına adımımı atmam.Lakin evlat işte.Sanırım Türkiye onu pek sarmamış.Ne görecekse Avrupada .Şimdiki jenerasyona dünya dar geliyor.Malum uçak biletleri ucuz.Gezip enerjilerini atsınlar.
Ama tavsiye etmem, Türkiyeden ve memleketimden güzeli yok inanın buna.
Yalnız_Kurt; ve ilgilenen arkadaşlara TEŞEKKÜRLER

BBNET
Geri