Yeğitek Yeni BT Sınıfı Kurulumu

Kodla Büyü

u_kukulkan

Site Gezgini
Arkadaşlar Yeğitekten 19 mini bilgisayar geldi. kurulumlarını yaptık. bu bilgisayarların kablosuz internet bağlantı özelliğide var. bizim okulda fatih ağı ve altyapısı var ama kablosuz internet yok. BT sınıfına kablosuz özelliği olan bir router alsak oluyor mu. olmuyorsa nasıl bişey almamız lazım

Oluyor ama neden kablo ile bağlamıyorsunuz ki?

Neyse nasıl olduğuna gelelim.

Tek porttan tek cihaza izin verildiği için router kendi alt ağını oluşturmalı. Okulunuzun IP bloğu 192.168.1.x ise router bu bloktan bir WAN IP alıp (ör: 192.168.1.200) kendisine bağlanan cihazlara 192.168.2.x bloğunda IP vermeli. Böylece Fatih ağı kendisine sadece 192.168.1.200 bağlandı zanneder.

Fatih ağı olup kablosuz özelliği olmayan okul duymamıştım. Benim için yeni bilgi oldu.

Mümkünse kablolu bağlayın, kablosuzda ileride eba giriş vs ister, zoruk çekersiniz. Şuan bizim okulda kablosuz gimek için illa eba giriş istiyor. Sorun şu ki öğrenci /ğretmen eba giriş ile girdiği zaman gelen sayfadan çıkış yapmadıkları için sonraki gelen kişi aynı hesaptan 1-2 gün devam ediyor... bir şey olacağından değilde sıkıntı olmasın.
Bende de 18+1 geldi. 4-5 tane kablo daha çektik. Kablosuz özelliği sadece eba parolaları ile girmeleri için kullanıyorum. EBA parolasını bilmeyen internete giremez... Biraz da sorumlulkları artsın diye...

Fatih ağı olup kablosuz özelliği olmayan okul duymamıştım. Benim için yeni bilgi oldu.

Mümkünse kablolu bağlayın, kablosuzda ileride eba giriş vs ister, zoruk çekersiniz. Şuan bizim okulda kablosuz gimek için illa eba giriş istiyor. Sorun şu ki öğrenci /ğretmen eba giriş ile girdiği zaman gelen sayfadan çıkış yapmadıkları için sonraki gelen kişi aynı hesaptan 1-2 gün devam ediyor... bir şey olacağından değilde sıkıntı olmasın.
Bende de 18+1 geldi. 4-5 tane kablo daha çektik. Kablosuz özelliği sadece eba parolaları ile girmeleri için kullanıyorum. EBA parolasını bilmeyen internete giremez... Biraz da sorumlulkları artsın diye...

Fatih altyapısının access pointlerine bağlanınca EBA girişi ister evet. Ancak portun birine normal router bağlayıp dağıtırsanız istemez.
Bilmez çünkü kablolu mu kablosuz mu, sadece porta bağlı bir cihaz görür o kadar.

ilksms
Geri