Yazılım Bilgisini ´Suyun İçine Sızmış Şeker´ Gibi Vermeyi Arzuluyoruz.

Kodla Büyü
Ben bu akşam ilçemizdeki öğretmenlere bir proje dahilinde kodlama eğitimi vermeye başladım.. Kurs bitiminde her öğretmn kendi dersi için Scratch ile çalışma hazırlayacak. Anlattıklarımı görünce çoğu çok sevdi. Çünkü çocuklar etkileşimli şeyleri daha çok seviyorlar.. Böyle olunca her öğretmenin hoşuna gitti. Bakalım kurs sonunda ben de şekeri suyun içinde verebilecek miyim ;)
 
Benim anladığım şu: "kodlama , bilişim için fazladan derse ihtiyaç yok, kodlamayı alanında uzman olmayan sinifcilar dahi verebilir..." inşallah ben yanlış anlamışımdır da bilişim dersi her kademede zorunlu ders olarak bilişim öğretmenleri tarafından verilir
 
mercimeği fırına vermek mi daha kolay şekerin suyun içine sızdırılması mı?
 
Ilk ve orta liselerde ciddi ciddi bilişim kodlama dersi olmadığı için bilgisayar mühendisleri mezun olunca belediyenin kurslarında php html öğreniyor.Sabanci bilkent gibi yerlerden mezun olanlarda direk silikon vadisine gidiyorlar.Al sana beyin göçü.Giden de gelmiyor artık.
 
Diyor ki: Kodlama hiç bir zaman ders olarak gelmeyecek. Adı olacak ama kendisi olmayacak. Sınıf öğretmeni biraz kendini geliştiren bir insan ise bunu verecek tabi ki pc bulabilirse.
 
Bizi de eğitim teknoloğu yapsınlar madem. PDR'ler gibi ayrı bir statüde olalım. Üniversitedeki bölümün amacı oydu zaten. Lazım olana e-materyal geliştiririz.
 
Böyle ciddi bir konu neden ders değilde es kaza anlatılsın kıvamında hala anlamış değilim!
Madem önemseniyor -en azından öyle görünüyor- dersleri 21.yüzyılın gereği gibi güncelleyin.
İşi sınıf öğretmenlerine verirseniz hem verimli olmaz hemde işin esas yürütücülerini köreltir siniz.
 
sayın bakanın açıklamalarını artık okumaya gerek bile duymuyorum. bir rüzgarla geldi ama icraat sıfır malesef, öğretmenler gününde bize bir sürprizi vardı sanırım :))
 
kodlama dersi her sınıfta haftada 2 saat şeklinde verilse öğrenciler öğrenebilir diye düşünüyorum. 1996 da ticaret meslek lisesinde gwbasic dersimiz vardı. kaliteli hocaların ellerinde derslerin ne kadar faydalı olabiliceğini o zaman gördüm. kütük dosyalarıyla personel takip programı kodlamıştım o zaman.
 
arkadaşlar şimdiden bazı il ve ilçelerde sınıf öğretmenlerine kodlama eğitimleri verilmeye başlandı bile, amaç ilkokulda derslere yedirmek kodlamayı, yoksa bilişim öğretmenlerine norm açarlardı ilkokul için.
 
güzel hoş süslü cümleler. ne güzel dinletiyor kendini. bizler de güzel dinleyicileriz. anlat hocam anlat dinliyoruz biz :)
 
Gerçekten bakanlık yöneticilerinin bu kadar vizyonsuz olmasına şaşırıyorum.

Teknolojinin gelişmeye başladığı yıllarda insanların matematik fizik öğrenmelerini beklemek doğaldı. Çünkü teknolojinin ilerlemesi için bu alanlarda çalışacak insan gücü yoktu. Günümüzde artık malzemelerin sınırlarına dayanılmaya başladı. Mesela işlemcilerde 7 nanometre sınır olacak gibi duruyor. Artık matematik fizik kimya vs. derslerin kitlelere öğretilmesine gerek yok. Bu derslerin en büyük handikapı da şu: Anlamadığınız noktalarda bir öğretmene mahkumsunuz. Liselerdeki 40 kişilik sınıflarda öğretmenler hangi öğrenciye yetebilir? Çocuklara sadece sınavlarda işlerine yarayıp unutacakları bilgilerle işkence ediyoruz şu anki eğitim sisteminde.

Günümüz yazılımların ve sensörlerin devri. Artık okullardaki matematik dersinin yerini kodlama almalı. Üniversite sınavlarında kodlama sorulmalı. En azınan çocuklar istedikleri üniversiteyi kazanamasalar bile, hayat şartlarında işlerine yarayacak bir becerileri olacak. Üstelik kodlama da temel becerileri kazandırdıktan sonra çocuğun öğretmene çok fazla ihtiyacı kalmıyor. Yazdığı kodu derleyerek doğru mu yanlış mı yaptığını anında görebilir. Kazandığı becerileri ömrü boyunca kullanabilir.
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "2023 Eğitim Vizyonu ile okul öncesinden itibaren bütün çocuklarımıza, yazılım bilgisi kazandırılmasını çok sıradan bir iş olarak sanki ´suyun içine sızmış şeker´ gibi vermeyi arzuluyoruz." dedi.
http://www.meb.gov.tr/yazilim-bilgi...seker-gibi-vermeyi-arzuluyoruz/haber/17547/tr
gazozun içine hap atmak gibi birşey olsa gerek :) ah bakanım ah, çok umutluydum sizden, ama geçen şu birkaç ayda elle tutulur hiç icraatınız yok. tam bir hayal kırıklığı...
 
Bakanımız çok güzel konuşuyor. Sorun şu ki bahsettiği yenilikleri sanki başkası yapacakmış gibi konuşuyor. Yapmalıyız etmeliyiz olmalı... Sen yapacaksın sayın bakan icraat görmek istiyor ahali.
 
Un bitti değirmencilik bölümü ac.et bitti et teknolojisi alanı ac.kagit ithal oldu fotokopi bölümü açılabilir.
Yine yazıyorum windows fişi çektiğinde ne olacak?
 
YL okudum mebde 27lira zam alıyorum.
Kardesim memur YL okudu.1 ayda şef olup teknik hizmetler sınıfına geçti maaşı 500lira zamlandı.Erken emeklilik çıksa 3.5 senem kaldı diyeceğim mebde.
 
Acaba bilişimciler olarak bizler mi birlik olamadık diye düşünüyorum bazen. İdare ile aramız iyi olsun neyse şunu da yapalım neyse bunu da yapalım dedik durduk. Sonra bir baktık ki okulda teknik eleman olmuşuz. Hep beraber karşı duramadık. Bazılarımız karşı dursa da tek kanatlı oldu bu. Uçamadık. Sonra çayın içindeki şeker gibi kaybolup gidiyoruz sanırım. Çaya tat vereceğiz ama görünmeyeceğiz.
 
  • Beğen
Tepkiler: bt_
Bizim branşımız açısından iyi bir gelişme değil. Şimdi de diğer branşlara 30 saat robotik kursları vererek bizim hakkımızı gasp edecekler. Bunları hak edecek ne yaptık veya yapmadık merak ediyorum.
 
Bakan Bey açık açık kodlama için ayrı bir ders beklemeyin. Diğer derslerin içerisine karıştıracağız siz görmeyeceksiniz ama tadını alacaksınız gibilerinde süslü bir cümle kurmuş. Yani bu sene de Batı Cephesi'nde Değişen Bir Şey Yok.
 
Geri
Üst