Yaz ve sıcaklara bağlı olarak öğrenci davranışları

Kodla Büyü

birarti1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar,
okulda her gün olaylı geçmeye başladı,
yaz ve sıcaklara bağlı olarak öğrenci davranışları rezillik seviyesine ulaştı,
8. sınıftaki ergenler gel beni öld.r diyor ama bir şey yapamıyorsun,
aleni şekilde bilerek isteyerek ve bazende organize olarak toplu şekilde resmen bizlerle dalga geçiyorlar,
sokakta aynı hareketi birisi yapsa gebertirsin onu,
ama el mahkum bir şey yapamıyoruz,
başımıza iş almamız an meselesi,

eskiden öğretmenlik iletişim mesleği derdim,
şimdi ise öğretmenlik sabır mesleği diyorum,
başkada birşey demiyorum,
Allah herkese kolaylık versin, sabır versin.

Sizin ki ortaokul.Bizim ilkokulda bile kavga, küfür tırısa gidiyor.Ayrıca sınıfta akıllı saat yaygınlaştı.Birgün bir farkettim derste annesi arıyor, çocuk konuşup kapatıyor ama anne kapatmıyor megerse sim kartlı saatten sınıfı dinliyormuş.Kitap bedava, ceza yok sonra eğitim çok iyi.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar,
okulda her gün olaylı geçmeye başladı,
yaz ve sıcaklara bağlı olarak öğrenci davranışları rezillik seviyesine ulaştı,
8. sınıftaki ergenler gel beni öld.r diyor ama bir şey yapamıyorsun,
aleni şekilde bilerek isteyerek ve bazende organize olarak toplu şekilde resmen bizlerle dalga geçiyorlar,
sokakta aynı hareketi birisi yapsa gebertirsin onu,
ama el mahkum bir şey yapamıyoruz,
başımıza iş almamız an meselesi,

eskiden öğretmenlik iletişim mesleği derdim,
şimdi ise öğretmenlik sabır mesleği diyorum,
başkada birşey demiyorum,
Allah herkese kolaylık versin, sabır versin.
rehberlik servisi + veli görüşmesi, ortaokulda bir şey yapılmayan öğrenciler aynı davranışların âlâsını lisede yapıyor

Türk milleti genel manada rahatlığı, serbestliği kaldırabilecek kalitede bir millet değil. Öğrenciler için değil, yetişkinleri de yaşlısı da gençleri de dahil...
O yüzden ceza, yasak, kısıtlama, disiplin ile yönetilmesi gereken bir milletiz gibi geliyor bana. Türkiye'den daha özgür bir ülke daha bilmiyorum ben.

Dün, sabah gelen öğleden sonra okula gelmeyen çocuğun sistemde kayıtlı numarasını aradım, 7. sınıf daha, kendi numarasını kaydettirmiş, telefon yanında, öğleden sonra markette kafede takılıyor, yanında yine benim öğrencim telefonu alıp ben dayısıyım ne oldu diyor, sonumuz hayrolsun ama gidişat kötü...

zorunlu eğitim en fazla 9 yada 10 sene yapılmalı; ortaokullar da hatta ilkokullar da dahi sınıfta kalma geri gelmeli.
Bende görüyorum en büyük bozulma ortaokul kademelerinde var.
Korku-disiplin-ahlak olmazsa bu çocuklarda; bu durum katlanarak liseye de hatta toplum ve sosyal hayata da etki ediyor.

• Beğen
Tepkiler: bt^
Okul idaresi ve rehberlik öğretmenlerinin zayıflığı(odalarından çıkmama hâli) öğretmenleri-bizleri sıkıntıya sokuyor diye düşünüyorum, en azından bizim okulda durum böyle.
Benim sınıfın karşısında 2 tane rehberlikçi küçük bir odada akşama kadar oturuyorlar, 3-5 öğrenci ile görüşüyorlar gün içinde o kadar.
Toplantı da söyledim, sıkıntılı sınıfları-öğrencileri konferans salonunda bi konuşun toplu şekilde ilgilenin diye söyledim, biz her ders uğraşmak-konuşmak zorunda kalmayalım, patinaj çekmeyelim dedim tüm öğretmenler olarak ama itibar etmediler.
Müdür de geçen şunu söyledi, sınıf yönetimi öğretmenin işidir.
Yani öğretmenleri yalnız bıraktılar özetle.

Türk milleti genel manada rahatlığı, serbestliği kaldırabilecek kalitede bir millet değil. Öğrenciler için değil, yetişkinleri de yaşlısı da gençleri de dahil...
O yüzden ceza, yasak, kısıtlama, disiplin ile yönetilmesi gereken bir milletiz gibi geliyor bana. Türkiye'den daha özgür bir ülke daha bilmiyorum ben.
Çünkü Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde kendini gerçekleştirme basamağına ulaşabilen insan sayısı az.Erdem,etik gibi kavramlar içselleştirilmemiş aynı zamanda.Ödül-ceza herkesin içine işlemiş."Yemek buldun ye,dayak buldun kaç!"

BBNET
Geri