yazıcı problemi...acil yardın lütfenn....

Kodla Büyü

kara_kediii

Site Gezgini
okuldaki bilgisayara panasonic marka fotokopi bağlanınca yazdırma biriktiricisini devre dışı bırakıyor ve yazdırma yapamıyoruz. bunun nedeni ne olabilir acaba yardımcı olursanız sevinirim..

Birde bir dosya yazdırmaya çılıştığımda "Biriktirici Alt Sistem Uygulaması çalışmayı durdurdu" diye bir uyarı veriyor biriktirici devre dışı kalıyor...

yazıcının sorun gider linkine tıkla internete bağlanıp sorunu düzeltebilir ben böle çözdüm yada driver kaldır tekrar kur ya da yazıcının kapağını aç kapat

Merhaba;

Bir defaya mahsus elle yazırma biriktiricisini açarak çözüm olacaksa
başlat çalıştıra net start spooler yazın ve entere basarak biriktiriciyi aktif edin. Çözüm olmaz ise;

Başlat çalıştıra services.msc yazın açılan pencereden yazdırma biriktiricisini bulun çift tıklatarak açın. Açılacak yeni pencereden ikinci sekmeye tıklatın orada. sorun olması durumunda nasıl tepki vereceğinin ayarları var üç tanedir zaten alt alta onlar. Hepsini servisi yeniden başlata getirin bilgisayarınızı yeniden başlatın. Halen çözüm alamadı iseniz;
Siteden en güncel yazılımı indirin eğer en günceli indirdi iseniz bir öncekini indirip önceki driveri kaldırdıktan sonra tekrar kurun. Eğer bu bir ağ yazıcısı ise bilgisayarlardan birinde yazdırılamamış iş bu sorunu yapabilir test için Yazıcının ipsini değiştirebilirsiniz. Usb yazıcı ise tüm işlemlerden önce bütün işleri kapatın, bilgisayarı yeniden başlatın tekrar deneyin. Yazıcıyı başka bilgisayarda deneyebilme şansınız varsa deneyin. Geriye kalan ise küçük ihtimal usb kablosu, veya işletim sistemi sorunudur
İyi çalışmalar.

BBNET
Geri