hocam sıkıntı tüm labda mı ana makinedemi...modeme ait alt ağ maskesi vererek tüm makinelere elle ip vermeyi deneyin...guvennet' Alıntı:Arkadaşlar biraz çözmeye çalıştım labaratuardaki bağlantıyı.. kendi pc me elle ip atadım fakat giden veri var gelen yok.. nedeni ne olabilir acaba?
svbarut' Alıntı:modeminizin sabit ıp ve otomatik ıp alanlarını belirleyin önce ıp çakışması olmasın.ve tüm öğrenci bilgisayarlarına hatta okulda bu hattı kullanan tüm bilgisayarlara sabir ıp tanımlayın.
bu arada internete girdiğiniz kabloyu öğrenci bilgisayarına direk taktığınızda erişim sağlanabiliyor mu acaba?
bt sınıfının panosundaki tüm rj45 kabloları kontrol edin.
svbarut' Alıntı:swichde takılı olmayan kablo vardır belki. bir de swich teki kabloları test cihazıyla bi deneyin uçlar çalışıyor mu
svbarut' Alıntı:direk modemin hattını arttıran swich ten bahsetmiyorum hocam. bt sınıfındaki panodan bahsediyorum.
tuana1981' Alıntı:Hocam giden var-gelen yok ise switch e giren kabloda sorun olabilir. Benim labda iki bilgisayarda aynı sorun vardı bu şekilde hallettim. bir de kabloların iki ucunu da kontrol edin sırası doğru mu? kolay gelsin
systran' Alıntı:switch bozuk olduğu için olabilir. başka bir switch ile kontrol et bağlantıları, büyük ihtimal ömrünü tamamlamış.
10/100 24 port 120 130 TL![]()