Yapay Zeka Kullanım Yönelimi

Kodla Büyü

sulu_man

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, yapay zeka malum herkesin gündeminde. Eğitim alanında da olmazsa olmaz bir hal almaya başlayacak gibi duruyor. Hal böyleyken derslerimiz de ters orantılı olarak azaltılıyor genel olarak da zaten önemsenmiyor. Ben de bu noktada kendi branşımıza fayda sağlamak adına, akademik olarak farkımızı ortaya koyabilecek bir şeyler yapılmalı düşüncesine tutunarak, kendi doktora hocamla bir çalışmaya koyuldum. Bu bağlamda, aşağıda paylaşacağım bağlantıdaki formu doldurmanız benim için büyük, alanımız için ise naçizane de olsa fayda sağlayacaktır. Formu doldurma zahmetine giren tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım, ileride bu başlığın altına çalışmanın sonucunda ortaya çıkacak makaleyi de ekleme fırsatı bulurum.

Form Bağlantısı:
https://forms.gle/GFSneFyPSt9DxYAV7 27 Soruluk kısa bir anket, toplamda 5 dakikanızı ayırmanızın yeterli olacağını düşünüyorum.

Yeniden merhaba arkadaşlar, arz ve rica etsem 5 dakikanızı ayırıp yukarıdaki anketi doldurur musunuz? Teşekkürler.

Haklısın aslında hocam, bir anlamda boşa kürek çekiyor olabiliriz. Ama biz kendimizi ancak kendi üslubumuzca onlara anlatabiliriz, ta ki birileri anlayana kadar. O da şu ki, çağdaş ve modern bir yaşamda bize ihtiyaçları var ve bunu anlatmanın en iyi yolu, bilimi rehber edinerek anlatmak. Tüm çabam bu aslında...

Üni ye girdiğim yıl Böte den 12 puan düşük olan İlköğretim matematik öğretmenliği yazmadığıma o kadar pişmanım ki :( Şu camiada zerre kadar değerimiz yok. kendi kendimize top çeviriyoruz yok bilim yok teknoloji çağı falan bizden başka düşünen yok yok olup gideceğiz gibi geliyor ben ümidimi kestim ümitvar olanlara Allah yardım etsin :(

Hocam şu yaşadığımız umutsuzluk bile üstüne çalışılması gereken bir durum ama bunu düzeltebilmek kısa vadede pek mümkün değil gibi. Bence bu umutsuzluğu odağınızdan uzak tutmaya çalışın. Bu sizi daha da yıpratır. Hepimiz aynı durumdayız, sizin üniversite girişi hangi yıl bilmiyorum ama benim dönemimde, ben de benzer şekilde bazı üniversitelerin endüstri, makine, inşaat mühendisliklerini yazmayıp bu bölümü tercih etmiştim, ne gereği varsa... Matematik, fen bilgisi öğretmenliklerini saymıyorum bile, geçmiş geçmişte kaldı hocam. Ben bir noktada nasip diyerek kendimi avutuyorum :) Ama daha önemlisi elimizdekiyle ne yapabildiğimiz. O yüzden mesleğimize küsmeyelim hocam, bir öğrencinin elinden tutsak ve hayatını değiştirsek tüm yaşananları alıp siler belki de...

ilksms
Geri