yanlış ders programı!!!

Kodla Büyü

gkhann

Üye
slm arkadaşlar. And Ticaret Meslek lisesinde görev yapıyorum. geçen yıl okulumda 11. sınıflarda zümrelerde yanlış ders seçimi yapılmış.
dersler şöyle;
11. sınıflar;
web tasarım ve programlama 9 saat
grafik animasyon 5 saat
açık kaynak işl. 2 saat
veri tab. org. 2 saat
mesleki inglizce 2 saat toplam 20 ssat

12. sınıflar;
Sistem bakım onarımı 10 saat
İnternet programcılığı 4 saat
"iş organizasyonu" 2 saat ----> bu dersi hiç duymadım.

bunu nasıl bu yıl nasıl düzeltebilirim? lütfen yardım!!!

Hocam eski hocalar ortaya karışık misali takılmışlar sanırım.
18 saat in üstünde meslek dersi verilmesi uygun değil. secmeli ders olarak saymışlar bir tanesini sanırım.
Önerilen ders sürelerinin altında süreler seçmişler bu yüzden veritabanı açık kaynak ikisini bir arada vermişler

sanırım dal ortak dersi olan mesleki yabancı dili normal seçmeliler gibi seçmişler nede olsa ingilizce öğretmeni girecek diye.
mesleki yabancı dil konusunda millet ne yapıyor merak ediyorum

gectigimiz sene okulumuzda sadece 9.ve 10.sınıflar vardı bu sene 11 lerde var ne yapacagız bende onu dusunuyordum

senin bu durumu idare ile gorusmen lazım diyecem ama bence hic kurcalama yeni ders seciminde ders bilgi formlarında önerilen saatlere uygun davranman yeterli olacaktır. 1 saat arttırabilirsin bazı dersleri ama genelde uygunsa dokunma

evet hocam aynen öyle ortaya karışık bir ders programı. mesleki ingilizcenin 12. sınıfta verilmesi gerekiyormuş, böyle olsaydı iş organizasyonu gibi bir derse ihtiyaç kalmayacaktı. şimdi düzenlesem şimdiki 12. sınıflar geçen yıl zaten mesleki ing. dersini aldı. karışık bir durum. kabak benim başıma patlamaz inş....

Mesleki ingilizcenin 12.sınıfta olduğuna dair bilgiye nereden ulaştınız.
12.sınıfta internet programcılığı dersi vardı eskiden benim bildiğim kadarıyla.
Açık kaynağı hangi sınıfta veriyorsunuz

Son sınıfta 2 saat açık kaynak yada 2 saat internet programcılığı öneriliyor diye duydum bende

ders bilgi formlarında mesleki ing 11 ya da 12. sınıflarda verilebilir diyor. o zümre kararına bağlı tabi... ayrıca internet programcılığı 4 saat olması lazım değil mi?

arkadaşlar dalların mecbur dersleri var.

bilişim çerçeve programını açın.

orada mecburi dersler olarak yazmışlar

bununu dışında
hangi
dersi

hangi yılda

hangi sürede

hangi eğitim ortamında

hamgi yöntem teknikte

vb

vb

vb

vb

okutacağınız size kalmış. 12. sınıfta şu ders vardı

işte 11 de şu ders vardı..

vb

söylediğiniz

her

şey

ge

rek

li

deeee ğillll..

bu forumda yıllardır dilimde tüy bitti söylemekten..

artık sustum söylemiyeceğim..

bir türlü anlatamadım kimseye..

megeple oluşturulan modüler sistem çok esnektir.

10. sınıf dersleri süreleri bellidir bunun dışında öğrencinin mezun olabilmesi için işletmelerde beceri eğitimi mecburidir. birde mecburi olan dersler var..

yanına yıldız konulan dersler dallara göre..

çerçeve eğitim programında 1 sayfalık ayrıca tablo şeklinde göstermişler dallara göre mecburi okutulacak dersler diye..

yani
siz kafanıza ( zümre kararı yani :) ) göre bölgenize ve öğrencinize göre modül seçerek ders oluşturabiliyooooor suuuuu nuuuuz..

modülleri belirlerken yetrliliklerine dikkat edin hepsi bu..

yani internet programcılığı 1-2-3 modüllerini okutmadan 4. sünü okutamazsınız..

benden bu kadar

daha bişey yazmıcam bu konuyla alakalı.

kolay gelsin herkese..

@tayinci42, Sayın Hocam, dedikleriniz doğru ancak şu da var ki, öğrenciler dallara belli bir amaçla ayrılıyorlar. Web tasarım öğrencisine tutup da grafik animasyon dersi yerine bakım onarım dersini seçmenin de mantığı bulunmamaktadır.
Hocamın okulundaki öğretmen arkadaşlar muhtemelen, 12. sınıfta öğrencilerinii staja göndereceklerini düşünmüşler ve bu nedenden de seçilebilecek bütün dersleri seçmeye çalışmışlar. Ancak öğrencileri staja da gönderemeyince sıkıntı doğmuş.

öğrenciler staja yazın gittiler sene içinde gitmeyecekler. önceki yıllarda okulda işletmelerde beceri eğitimi dersi veriliyormuş ancak yeni programla birlikte bu ders kaldırılmış. onun için sistem bakım onarımı vs dersler konulmuş 16 saati tamamlamak için...

BBNET
Geri