yaa arkadaşlar hayretler içerisindeyim..

Kodla Büyü

brcdmr

Aktif Üye
5 lere ve 6 lara scratch anlatıyorum. şimdi derste 5. sınıfta okuyan bir öğrencim geldi. Öğretmenim ben bazı çalışmalar yaptım gösterebilirmiyim dedi.iyi hadi dedim.. çocuk scratchta yapılmış bir kaç oyun gösterdi ve bunları ben yaptım dedi. İnanmadım . Eminmisin diye sordum .Evet öğretmenim dedi. Hadi o zaman bu yaptıklarından birisini yap dedim. Çocuk gözlerimin önünde çatır çatır aşağıdaki çalışmayı yaptı...Gözümün önünde yapmasa asla inanmazdım. Nasıl öğrendin bütün bunları diye sorunca bir haftadır sürekli videolar izlediğini anlamaya çalıştığını falan söyledi .Şok oldum arkadaşşşş....

Ekli dosyalar

Öğrenciyi tebrik etmek lazım. Ama sctrach'ın kendi sitesindeki uygulamlardan mutlaka bişeyler almıştır. Buna böyle bir uygulama yapabilmesi büyük başarı. Böyle öğrencileri değerlendirmek lazım. Buna benzer bir öğrenci bende de var.

Insallah gelecegin programcılarıni yetistirecegiz, bizde de var cok meraklı öğrenciler, çalışmaları ümit verici.

BTR olduğum lisede de bir öğrenci geldi , ATAK programının mantığını sordu.
Napacaksın dedim, kendi programımı yazacağım dedi.
Mantığını ve yapması gerekenleri anlattım .
çocuk bir kaç hafta sonra uygulamayı VB ortamında yazmış ve getirdi.
Kullanıcı adı ve şifre ile ekranı kilitliyor . Veritabanı vs işlemler için kaynak gösterdim biraz daha çalıştırıyorum. İlgili öğrencileri görünce sevindirik oluyor insan :)

5. sınıf öğrencisinin böyle kısa zaman içinde bu seviyeye gelebilmesi sevindirici. :alkis: Öğrenci istekli olduktan sonra sonuçlar şaşırtıcı olacaktır. :) Böyle çok örnekler daha göreceğiz bence. Daha yeni başlıyoruz. :)

Dahada güzel şeyler çıkacak inşallah arkadaşlar sayenizde... komutları inceledim.. 5. sınıfta küçük bir oyun yapan öğrencinin bizim yaşımıza geldiğinde neler yapabileceğini bir düşünün... Öğretmenin Sizide ayrıca tebrik ediyorum Saygılar..

bunu yapan öğrenci eğer kendi düşüncesiyle yaptıysa süper. tebrikler

güzel çalışma helal olsun işte hocam merak uyanmış.
ben bu dönemin ilk dersinde söylemiştim dxbal tarzı oyunlar yapacaksınız diye, sizin çocuk zaten bizim dönem sonu hedefimizi dönem başında yapmış.
çocuklara diyorum oğlum top yerine girin okul sitesine bi tane öğretmenizin, arkadaşınızın kafasını kullanın diyorum, ruh yok.
ama siz benim bu dediklerimi sizinkilere demeyin ha...
bu sene de zümre başkanıyız arkadaşlar istemediler o yüzden programlamayı 1 aya sıkıştırdık
okul uzak olmasa egzersiz yapmak istiyorum.. alacağım 6 saat zaten yol parası olacak kararsızım.

lisede çalışıyorum bu programı duymuştum ama bu kadar fonksiyonel olduğunu bilmiyordum.öncelikle tebrikler... 5-6 larda müfredatta mı var bu program?

helal olsun çocuğa ya mükemmel... kesinlikle değerlendirilmesi gerek hocam artık sizin elinizde... tebrikler...

Programlama, web tasarım vb. şeylere eğilimleri olan öğrencilerimizi keşfedip onları bu konuda desteklemek ve yönlendirmek gerekir.

öncelikle öğrencinizi ve sizi tebrik ederim. soyut düşünebilme yeteneğinin bu düzeyde olmasına şaşırdım gerçekten. tekrardan tebrikler öğretmenim. iyi çalışmalar.

Helal olsun bende bu dönem 5.sınıflar için düşünüyorum. 6.sınıflar bir daha ders görmeyeceği için onlara ofis göstereceğim. Paint bittiği gibi dönem sonuna kadar bu programla çalışmayı düşünüyorum. Tek endişem bizim 3 şube çok iyi diğer 3 şubede kötü iyilerde çok zevkli işleyeceğimize eminim ama diğer şubelerde nasıl olacak bakalım.

bu da benim öğrencimden bir çalışma kendi yaptı. öğrenciler çok eğleniyorlar öğle aralarını görmeniz lazım hepsi scratch çalışıyor. resim çekip yükleyecem bir gün.

Ekli dosyalar

• EREM.rar
    EREM.rar
    460.6 KB · Görüntüleme: 96
hocam kendi şu aşamada yapamamıştır bence. nette benzer çalışmalar var. onlardan esinlenip yapmış olabilir. ama yine de helal olsun

BBNET
Geri