Yükseklisans Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pergun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pergun

Aktif Üye
Meraba arkadaşlar. bazı üniversitelerin yükseklisans ilanlarında "Başvuracağı yüksek lisans ve doktora programlarından farklı alanlardan mezun olan adaylar Bilimsel değerlendirme sınavına tabi tutulacak" diyor. Acaba yazılım mühendisliğine başvuran teknik eğitim mezunu bu sınava tabimidir? teknik eğitim fakülteleri teknoloji fakültelerine dönüştüğü için tereddüt ettim.
Deneyimli arkadaşlar var mı acaba??

Onu bölüme sormanızda fayda var. Her üniversite alan içi ve alan dışı kapsamı için farklı düşünebiliyor. Teknoloji fakültesi mezunları son durumda bilgisayar mühendisi, yazılım mühendisi vb yazılı bir diploma alıyorlarsa kuvvetle muhtemel alaniçi olarak kabul edilebilir.

Hocam sınavdan korkma. Bilimsel Değerlendirme Sınavı'ymış ne sorabilirler ki, bir de unutma full yapman değil rakiplerini geçmen yeterli :mrgreen:

Asıl mülakat varsa ondan kork. :-1:

Öyle deme hocam o bilimsel değerlendirme sınavlarında bir sorular geliyor, kolay kolay kalem oynatamıyorsun :)

hocam ben bilgisayar mühendisliğinde tezsiz yüksek lisanstayım. tezliye başvurduğumda başvuran herkesi bilim sınavına soktular. üniversiteden üniversiteye uygulama değişiyor. Üniversiteyi arayıp, hatta gerekirse bu konuyla ilgilenen hocayı arayıp sormanız daha iyi.

@dijitalyerli hocam yüksek lisansı nerede yapiyorsunuz. Ben başvuru yapmaya çalıştım, ama başvuru bile almadilar. Git, muhendislik oku öyle gel dediler.

AKADEMİA' Alıntı:
Hocam sınavdan korkma. Bilimsel Değerlendirme Sınavı'ymış ne sorabilirler ki, bir de unutma full yapman değil rakiplerini geçmen yeterli :mrgreen:

Asıl mülakat varsa ondan kork. :-1:

Sınavdan korkmuyorum da torpilden korkuyorum hocam:)

BBNET
Geri