yüksek lisans fakülte sorunu?

Kodla Büyü

bilisimcomu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım ben yüksek lisansa kaydolacağım hani belki eğitim özrü kaldırılmaz belki diye...birisi bana dedi ki eğer eğitim fakültesinde yüksek lisans yapmazsan hiç bir şekilde dava da açsan gidemezsin dediler...ben şimdi geometri alanında yüksek lisans yapıp özür durumu yer değiştirmesine başvuramaz mıyım???

hocam geçen sene ki kılavuza bakarsan orada bölüm ayrımı olmadığı görülüyor. Ancak bu sene işler öğrenim özründe değişiyor, ve yeni kılavuz çıkınca herşey netleşecek. Yüksek lisansta amacın bulunduğun ilin dışında başka bir üniversitede eğitim almaksa, enstitü olarak eğitim bilimlerini ve mümkünse eğitim yönetimi veya kendi bölümünü yaz ve bulunduğun yerde eğer varsa üniversite de o bölümün olmamasına dikkat et muhtemelen il dışı için bunu bir kriter olarak koyacaklardır. Yoksa haketettiğin halde istediğin üniversiteye gitmene izin verilmeyebilir. Tabi bunlar benim tahminim ne olacak hep beraber göreceğiz.

bilisimcomu' Alıntı:
hocalarım ben yüksek lisansa kaydolacağım hani belki eğitim özrü kaldırılmaz belki diye...birisi bana dedi ki eğer eğitim fakültesinde yüksek lisans yapmazsan hiç bir şekilde dava da açsan gidemezsin dediler...ben şimdi geometri alanında yüksek lisans yapıp özür durumu yer değiştirmesine başvuramaz mıyım???

geometriye başvuru yapacaksınız, hangi üniversite acaba...

osmangazi diye düşündüm...yani baktım şimdiye kadar açıklanan ilanlara...bana en uygunu bu...balıkesirde eğitim yönetimi ve teftişi ilna edilmiş mesela...onu tercih etseydim olur muydu mesela şimdi sizlerin dediğine göre tam anlayamadım :sleep:

anlaşılacak birşey yok ki zaten, klavuz yayınlanır durumuna bakarsın ona göre tayin istersin..şuan kimse net bilgiye sahip değil, risk alıp üniv e başvurunu yap istersen gidecek olan yüz ikiyüz lira paran,ama zaten klavuz yayınlanmış olur üniv e başvuru tarihine kadar (osmangazi için) bakarsın uyarsa başvuru yaparsın hepsi bu,
şahsi fikrime gelince öğrenim özrü vermeyecekler bu sene...(geçen sene iller doldu taştı depo öğretmenlerle (özür grubundan gelenlerle, ağızları yandı mem lerin) )
hakkınızda hayırlısı olsun...

sağolun hocam...evet bence de klavuzda öğrenim özrünü kaldıracaklar...ama bu anayasal bir hak sonuçta "hiç kimse eğitim öğretim hakkından mağdur edilemez"...bize bir müfettiş dava açın kesin kazanırsınız en geç 6 ay içerisinde demişti...o yüzden araştırıyorum bu konuyu...

BBNET
Geri