can-inlife
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.
Yüksek lisans için yardım ve danışmanlık lazım.
Bu yüzden biraz sorundan bahsetmek isterim.
Teknik eğitim bitirince aynı yıl atandım ve bilgisayar muhendisliginde yüksek lisansa başladım.
Tez aşamasında biraktim/hoca degistirmem istendi
Nedeni:
+O süreçte ilk defa gonul işlerine başladım. Bu beni dağıttı bjlirsiniz.
+Uzun bilgisayar başında oturmaktan bel fıtığı çıktı sonra 3oldu. Ve 5dk oturmaz duruma geldim.
+Ve ana ataman danışman grafik yazılımları üzerine çalışıyor. Ve ben duyar duymaz itiraz Edip degistirmek istedim. Bölüm başkanı bı dene diyerek ikna etti. Hocaya gittim itiraz ettigimi ama yine de yonlendirildigimi anlattım. O da sorun yok yardım ederiz hangi konu üzerine çalışırsan yaparız vs dedi..bu söz ve tutum sonradan değişecekti..
-- okula geldiğim an bı memur gibi ve işine düşkün seven biri oluyordum.
-- üniversitenin kapısından girdiğim an bı akademisyen araştırmacı gibi bilgiye aç biri oluyordum.
Ama bunun ortası yoktu. Evde akademik çalışma yapamiyordum.
Bilgisayar muhendisliginde tez yazacak bir moral motivasyona ve iş planlamasına ve iş kabiliyetine ulaşamadım.
Bu sefer diye kaC kere denedim. Ne iş beğendim ne de beğenecek bişey çıktı açıkçası..
Uzattım. Hala bişey çıkmadı.
2saatlik yolu kaç yıl gittim geldim. Ne bişey öğrendim ne bişey yaptim..
....
Maalesef bu kötü deneyim sonraki heveslerimi de hep engel oldu.
79luk dil puanım ve ALES puanların uçtu gitti..
Özgüven kırılması sonucu başka yerlere de basvuramadim.
Aslında teknik eğitimler,boteler ya da eğitim fakültesinde başka branşlarda yapabileceğime hep inandım. Çünkü hayalim yonelecegim konu ve sürecin türk eğitim sisteminde olumlu katkılar sunmasiydi... Ki bunu mühendislikte ben bulamadım belki benim ve cevremin kisitligindan...
muh fak. dekani 2den erken bitirmemi önermişti.
Rektör meslek yüksek okulunda başla bırak MEB i dedi kabul etmedim kaç hafta bekledi kararımin değişmesi.
Reddettmis.seviyordum MEB i.ogrencilerimi.
Herkes pişman olursun dedi.
Sanırım artık baya oluyorum. Zira bırakın sinifi bölümü okuldan bı iki öğrenci bı fakülte kazanabiliyor artık. Kalburun altı öğrenci profiliyle.
.....
4-5yil gecti
Gecen yil alese girdim.
...
Bolgem batı Karadeniz.
Soru şu:
* Hangi bölüm önerirsiniz ??
* Hangi üni ??
* Uzaktan yuzyuze ??
* Hatta hangi konular.
Ve başka onerileriniz varsa.
Teşekkürler.
Yüksek lisans için yardım ve danışmanlık lazım.
Bu yüzden biraz sorundan bahsetmek isterim.
Teknik eğitim bitirince aynı yıl atandım ve bilgisayar muhendisliginde yüksek lisansa başladım.
Tez aşamasında biraktim/hoca degistirmem istendi
Nedeni:
+O süreçte ilk defa gonul işlerine başladım. Bu beni dağıttı bjlirsiniz.
+Uzun bilgisayar başında oturmaktan bel fıtığı çıktı sonra 3oldu. Ve 5dk oturmaz duruma geldim.
+Ve ana ataman danışman grafik yazılımları üzerine çalışıyor. Ve ben duyar duymaz itiraz Edip degistirmek istedim. Bölüm başkanı bı dene diyerek ikna etti. Hocaya gittim itiraz ettigimi ama yine de yonlendirildigimi anlattım. O da sorun yok yardım ederiz hangi konu üzerine çalışırsan yaparız vs dedi..bu söz ve tutum sonradan değişecekti..
-- okula geldiğim an bı memur gibi ve işine düşkün seven biri oluyordum.
-- üniversitenin kapısından girdiğim an bı akademisyen araştırmacı gibi bilgiye aç biri oluyordum.
Ama bunun ortası yoktu. Evde akademik çalışma yapamiyordum.
Bilgisayar muhendisliginde tez yazacak bir moral motivasyona ve iş planlamasına ve iş kabiliyetine ulaşamadım.
Bu sefer diye kaC kere denedim. Ne iş beğendim ne de beğenecek bişey çıktı açıkçası..
Uzattım. Hala bişey çıkmadı.
2saatlik yolu kaç yıl gittim geldim. Ne bişey öğrendim ne bişey yaptim..
....
Maalesef bu kötü deneyim sonraki heveslerimi de hep engel oldu.
79luk dil puanım ve ALES puanların uçtu gitti..
Özgüven kırılması sonucu başka yerlere de basvuramadim.
Aslında teknik eğitimler,boteler ya da eğitim fakültesinde başka branşlarda yapabileceğime hep inandım. Çünkü hayalim yonelecegim konu ve sürecin türk eğitim sisteminde olumlu katkılar sunmasiydi... Ki bunu mühendislikte ben bulamadım belki benim ve cevremin kisitligindan...
muh fak. dekani 2den erken bitirmemi önermişti.
Rektör meslek yüksek okulunda başla bırak MEB i dedi kabul etmedim kaç hafta bekledi kararımin değişmesi.
Reddettmis.seviyordum MEB i.ogrencilerimi.
Herkes pişman olursun dedi.
Sanırım artık baya oluyorum. Zira bırakın sinifi bölümü okuldan bı iki öğrenci bı fakülte kazanabiliyor artık. Kalburun altı öğrenci profiliyle.
.....
4-5yil gecti
Gecen yil alese girdim.
...
Bolgem batı Karadeniz.
Soru şu:
* Hangi bölüm önerirsiniz ??
* Hangi üni ??
* Uzaktan yuzyuze ??
* Hatta hangi konular.
Ve başka onerileriniz varsa.
Teşekkürler.