Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar,
XML dosyalarına eklediğim Türkçe karakterleri nasıl tanıtıyoruz?
benim yazdığım Türkçe karakterler görünmüyor yada başka sekilde çıkıyor.
ne yapabilirim dil kodumu eklemem lazım?
Yukarıdaki mesajımda "xml" harflerini büyük yazmıştım(düzelttim),küçük harfle deneyin.Bir de aşağıdaki kodu deneyin:
<?xml version="1.0" encoding = "iso-8859-9" ?>
Sanıyorum mben bi eyrde yanlıs yapıyorum. flash ile yapılmıs bir haberler modülü var, onun xml dosyası bu. istedigim başlıkları linkini verip yazabiliyorum ama gorünecek kısımdaki karakterler türkceyi kabul etmiyor.
hocam tşkler bu yazı var basta. bens orunun cözümünü buldum. fla dosyasındaki dil seceneklerini ayarlıyoruz uygun dili gömüyoruz dediler deneyelim simdi
Bu konu başlığını açan arkadaş sorunu çözdüyse bana da yardımcı olabilir mi? Aynı şekilde anlatılanları ben de yaşıyorum kesin çok basit bir çözümü vardır ama yukarıdakilerini de denedim olmadı..
Hocam benim de başıma geldi eğer yukarıdakilerin tümünü denediysen. fla dosyasında o yazıların olduğu bölümü font gömme yapıp türkçe kararkterleri gömün
Hocam benim de başıma geldi eğer yukarıdakilerin tümünü denediysen. fla dosyasında o yazıların olduğu bölümü font gömme yapıp türkçe kararkterleri gömün