WP Alan Adı Değiştirmede Karşılaşılan Sorun

Kodla Büyü

hyenali

Aktif Üye
Alan adımı aynı hosting üzerinde değiştirdim. Sitenin hem ftp hem de sql yedeğini aldım. yeni alan adımı ekledim. sonra yedekleri geri yükledim. wp-config.php düzenledim, sql de internette bulduğum 3 sorguyu çalıştırdım (wp-options, wp-posts ve wp-posts guid). şu anda site açıldı ama kategorilerim gitti neyse onları ekledim ama bu seferde konulara giremiyorum. böyle bir sayfa yok hatası geliyor.

hocam bende ftp den yedek almıştım. Benim izlediğim yol;
1.sql de dışa aktararak yedek aldım.
2. sql yedeğini not defterinde açıp eski site ismini yeni site ismiyle bul-değiştir yaptım.
3. bu dosyayı yeni sql dosyasına aktardım.
4.. wp-config ayarlarını yaptım.

site sorunsuz çalıştı.

Ben değişikliği sql üzerinden değil phpmyadmin den update komutu ile yaptım. İnternette öyle diyordu. Site açılıyor resimler çıkıyor fakat içeriğe girmiyor. Bir de sql i not defteri ile değiştirip sonucu yazacağım. Teşekkür ederim

hyenali' Alıntı:
Ben değişikliği sql üzerinden değil phpmyadmin den update komutu ile yaptım. İnternette öyle diyordu. Site açılıyor resimler çıkıyor fakat içeriğe girmiyor. Bir de sql i not defteri ile değiştirip sonucu yazacağım. Teşekkür ederim
Sayın hocam, en kolay yöntem, arkadaşın bahsettiği gibi sql dosyasını notepad++ gibi bir programla açıp, Bul-değiştir dedikten sonra www.eskisite.com ifadelerini www.yenisite.com şeklinde yazmak olacaktır. Phpmyadmin'den yaptığınız değişiklikler bazı yerleri atlayabilir, ama notepad ile değiştirme yöntemi en kolayıdır. Bu yöntemle birçok siteyi taşımışımdır ve herhangi bir problem yaşamadım.
Tabi ki bu sadece veritabanında yapacağınız değişikliktir, bunun yanı sıra wp-config.php'den de gerekli değişiklikleri yapmak gerekir.

Arkadaşlar dediklerinizi yapmadan önce siteye bakayım dedim hata düzelmiş. nasıl oldu anlamadım. ben yine de yedeğimdeki sql i notepad ile değiştirdim ama yüklemem gerek kalmadı. herhalde bu yapamayacak ben kendimi düzelteyim dedi. bu forumda olmasa bana yardım gelmeyecek. hepinize teşekkür ediyorum.

BBNET
Geri