wordpress galeri...

Kodla Büyü

arifa19

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar resim ve video galeri eklentisi arıyorum...yardımcı olursanız sevinirim...

Resim galerisi olarak nextgen gallery kullanın hocam. Video galeri hiç kullanmadım.

hocam wordpress te yeniyim...galeriyi nasıl kullanabiliriz... anlatır mısınız lütfen..

arifa19' Alıntı:
hocam wordpress te yeniyim...galeriyi nasıl kullanabiliriz... anlatır mısınız lütfen..

Hocam şuradan :
http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/
.zip halinde eklentinin dosyalarını indirin. Dosyaları sıkıştırma programınızla çıkartın. Daha sonra ftp ile sunucuya bağlanıp wp-content/plugins dizinine çıkan dosyaları aktarın.
Sitenizin wordpress yönetim paneline giriş yapıp (www.siteadi.com/wp-admin) "eklentiler" menüsüne tıklayın. Açılan sayfada "NextGEN Gallery" eklentisini göreceksiniz. Hemen altındaki "etkinleştir" seçeneğine tıklayın. "Başarıyla etkinleştirildi" yazısını gördüğünüz zaman kurulum gerçekleşmiş demektir. Şimdi soldaki menüyü kontrol ederseniz en alta "Gallery" menüsünün geldiğini göreceksiniz. "Add gallery/Images" menüsünden önce galeri oluşturun (örneğin "okul" (Burada TR karakter kullanmayın)). Daha sonra galeriye ekleyeceğiniz resimleri belirleyip ftp üzerinden wp-content/gallery/okul dizinine yükleyin. Site yönetim panelindeki "gallery" menüsünde bulunan "manage gallery" kısmına tıklayıp az önce oluşturduğunuz "okul" galerisine tıklayın. Açılan sayfada "Scan Folder for new images" düğmesine basın. ftp ile yüklediğiniz resimlerin galeriye eklenmesini bekleyin. Gelen sayfada yapmak istediğiniz işlemleri yapıp "save changes" düğmesine basın. Galerimiz hazır.
Oluşturacağınız sayfa/yazıda galeriyi kullanmak için sayfa/yazı oluşturma penceresinin sağ üstünde bulunan "nextgen.desc" düğmesini kullanabilirsiniz.

Yazıya bakınca biraz uzun gibi görünüyor ama bir iki denemeyle pratik kazanırsınız hocam. Kolay gelsin.

hocam gayet güzel anlatmışsınız teşekkür ederim...
birde bu oluşturduğum galeriyi ben sayfanın istediğim bölümünde gösterebilir miyim.. yoksa kullandığım temanın uygun bölümünde mi gösterebilirim...
yardımlarının için tşklr..

Hocam galeri temadan bağımsız çalışıyor. Yeni sayfa/yazı oluştururken aşağıda kırmızı okla gösterdiğim düğmeye basarsanız yine aşağıdaki mini pencere açılacak. Bu mini pencereden tüm galeriyi veya galerideki tek bir resmi sayfa/yazı içerisinde istediğiniz yere ekleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• gal.jpg
    gal.jpg
    49 KB · Görüntüleme: 865
BBNET
Geri