Windows 11 25h2 Ağda Diğer Bilgisayarları Bulamamak

Kodla Büyü

dijireis79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar laboratuvara gelen bilgisayarlara 25h2 windows 11 kurdum daha önceki windows 10 kurulu laboratuvardaki bilgisayarlarda tüm bilgisayarlar programsız birbirini görüyordu. Aynı protokolleri uygulamama rağmen ağdaki bilgisayarlar birbirini görmüyor. Görse bile ulaşılamıyor. Ağda paylaşılan yazıcıları tüm bilgisayarlar görüyor.
dosya paylaşımı everyone olarak ayarlandı
gelişmiş ağ ayarları gelişmiş paylaşım ayarları yapıldı
yönet hizmetler işlev bulma ve kaynak yayımı oto yapıldı
sistem bilgisi gelişmiş sistem ayarları yapıldı
Fakat bir türlü ağ yapılandırması doğru çalışmıyor. Bu sorunu yaşayıp çözen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Aynısını yaşıyorum. Ağdaki yazıcıyı windows 10 kurulu bilgisayarlar görüp tanıyor ama windows 11 görmüyor.

Ağda bilgisayarı görüyor ama çift tıklayınca bilgisayar açık değil, bağlanılamıyor diyor.

Yapay zekalarında da dediği herşeyi yaptım ama maalesef olmuyor.

aramıza hoş geldiniz,
ben bu sorunu çözmek için çok uğraştım,
artık sıkıldım ve bıraktım,
lanet olası bir sorun.

Hocam bende geçende benzer bir sorun oldu ama win11 25h2 mi hatırlamıyorum. Bende dosya paylaşım yaptığım bilgisayarda yeni bir şifreleli hesap oluşturudum. Diğer bilgisayarlardan o bilgisayarın ağ ismini yazarak ulaştım.

Windows 11'de bu sorunu yaşayan arkadaşlar PowerShell yönetici olarak açıp aşağıdaki 2 kodu ayrı ayrı yapıştırıp ayrı ayrı enter yapsınlar.

1.kod
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false

2.kod
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters" RequireSecureNegotiate -Value 0 -Force

1764568268593.webp

Windows 11'de bu sorunu yaşayan arkadaşlar PowerShell yönetici olarak açıp aşağıdaki 2 kodu ayrı ayrı yapıştırıp ayrı ayrı enter yapsınlar.

1.kod
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false

2.kod
Set-ItemProperty -Path "HKLM:\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters" RequireSecureNegotiate -Value 0 -Force

regedit yaptım. sizin kodları yaptım. @mkaraca1983 özelden yazdı onu da yaptım ama sonuç bu şekilde. Yazıcıya bir türlü bağlanmıyor.

Ağdan bilgisayarı bulup yazıcıya bağlan dediğimde ise şu mesaj geliyor. Dosyaları vs görüyorum.
1764569230748.webp

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 80769

regedit yaptım. sizin kodları yaptım. @mkaraca1983 özelden yazdı onu da yaptım ama sonuç bu şekilde. Yazıcıya bir türlü bağlanmıyor.

Ağdan bilgisayarı bulup yazıcıya bağlan dediğimde ise şu mesaj geliyor. Dosyaları vs görüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 80771

buna da bir bakar mısınız. Parola sebep olmayabilir sanki.

Hocam bir de yazıcı ağa bağlanabiliyor mu? Eğer ethernet girişi varsa direk ağa bağlamayı düşünebilirsiniz belki.

buna da bir bakar mısınız. Parola sebep olmayabilir sanki.

Hocam bir de yazıcı ağa bağlanabiliyor mu? Eğer ethernet girişi varsa direk ağa bağlamayı düşünebilirsiniz belki.
Windows 10 olan tüm makineler sıkıntısız görüyor. Rastgele yerlerde bulunan windows 10 makinelere kurdum sıkıntısız kuruldu.

aramıza hoş geldiniz,
ben bu sorunu çözmek için çok uğraştım,
artık sıkıldım ve bıraktım,
lanet olası bir sorun.
Ben de ben de :), win 10 yüklemek durumunda kaldım maalesef. Paylaşılan dosyanın bilgisayarına windows oturum şifresi koyarak ulaşılabiliyor ama o da istediğimiz bir şey değildi maalesef.

Ben de ben de :), win 10 yüklemek durumunda kaldım maalesef. Paylaşılan dosyanın bilgisayarına windows oturum şifresi koyarak ulaşılabiliyor ama o da istediğimiz bir şey değildi maalesef.
Dosyalara ulaşmadan sıkıntı yok bende. Ortak klasörü görüyorum ama derdim yazıcıyı paylaşmak.

Dosyalara ulaşmadan sıkıntı yok bende. Ortak klasörü görüyorum ama derdim yazıcıyı paylaşmak.
Hocam bir de bunu dener misin?
Yazıcı için önce ekteki kayıt defteri dosyasını çalıştırarak içindeki anahtarları bilgisayarınıza ekleyin ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yazıcıya bağlanmayı tekrar deneyin. Yine bağlanmazsa;
Sonra aynı kayıt defteri dosyasını yazıcının bağlı olduğu yazıcıyı paylaşan bilgisayar Windows 11 ise o bilgisayarda da çalıştırıp yeniden başlattıktan tekrar deneyin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bende de yazıcılar görünüyor ama ağ paylaşım dosyaları görünmüyor ne yaptıysam olmadı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-12-03-15-21-29-962_com.whatsapp-edit.webp
    Screenshot_2025-12-03-15-21-29-962_com.whatsapp-edit.webp
    14.7 KB · Görüntüleme: 21
İ7 14. Nesil 5070 gpu lu asus tuf cihaza ssd flaş takıp yarım saat telemetri sömürüsünü gördükten sonra. Neden hem evde hem okulda Windows 10 kullanıyorum hatırladım. Kurmayın kurdurmayın. win11 doğal bug, işletim sistemi falan değil. Ha akıllı tahtalara kurun dokunmatik ekran kullanımı daha iyi 😎

gpedit.msc yi açıp;

Bilgisayar yapılandırması, Yönetim Şablonları, Ağ, Lanman İş İstasyonu içerisindeki "Güvenli olmayan konuk oturum açma işlemlerini etkinleştir" i açıp Etkin seçeneğini işaretleyip Tamam tıklayıp çıkın. Bilgisayarı yeniden başlatıp dosya aktarımını tekrar deneyin.

Bu paylaşımı buradan bulup denemiştim. İşimi görmüştü.

gpedit.msc yi açıp;

Bilgisayar yapılandırması, Yönetim Şablonları, Ağ, Lanman İş İstasyonu içerisindeki "Güvenli olmayan konuk oturum açma işlemlerini etkinleştir" i açıp Etkin seçeneğini işaretleyip Tamam tıklayıp çıkın. Bilgisayarı yeniden başlatıp dosya aktarımını tekrar deneyin.

Bu paylaşımı buradan bulup denemiştim. İşimi görmüştü.
Denedim olmadı

ilksms
Geri