Wince işletim sistemine visual basic 6 da program yazımı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

faras

Site Gezgini
Arkadaşlar okulumuzda bir takım işlerde kullanmak üzere Wince yüklü tablet bilgisayarlara VISUAL BASIC 6 da program yazmak istiyoruz. İnternette doğru düzgün kaynak bulamadık. Bir toolkit den bahsediliyor ama onuda bulamadık.
Şimdi arkadaşların bazıları Visual Studio 2008 de kolay yazılabilir diyecekler ama elimizdeki röle kontrol devresini ancak visual basic 6 da kontrol edebiliyoruz.
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyoruz ...

Hocam yeni proje açarken Smart Device Development diye bir seçenek olacak orda Windows CE olması lazım şuan makinada visiual studio yok. ama sabah bakar yazarım bir kere mobil aygıt için barkod okuma programı yazmıştım windows Ce üzerine kodlarda çok farklılık yok desteklediği kütüphane sayısı az. ancak Vs 2010 desteklemiyor Smart Device Development 'ı.

hocam wince için ce framework lazım. oda visual basic 6 ile uyumlu mudur bilemiyorum. wince ile visual basic 6 yı neden birlikte kullanmak istediğinizi belirtebilirseniz farklı yollar bulabiliriz.

hocalarım şöyle izah edeyim. Elimde usb den kontrol edilebilen röle kontrol kartı bulunmaktadır. Bu kartın kontrolelerini visual basic de çalışılmış dosyalarımızla yapabilmekteyiz. basic.net e çevirmeye uğraştık çeviremedik. o yüzden basic 6 ile devam edelim dedik. birde yemekhanemiz için yazdığımız programda basic 6 da yazmıştık. onuda çevirmekte zor geldi açıkçası :)

Hocam çok teşekkür ederim. bu siteleri daha öncesinden incelemiştim bir arada olunca şuanda daha iyi anladım sanırım. Bahsedilen toolkit Direkt wince üzerinde çalışan araçmış. Ben studio daki gibi normal bilgisayarda derleyip Wince de çalıştırmak için uğraşıyordum. Araştırdığım kadarı ile vb6 sadece smartphone lar için palm os da çalışabilen toolkit bulabildim. oda işimi görmüyor. en iyisi usb kontrollerini studio da yazmak gibi görünüyor. ondada işin içinden çıkamıyoruz :)

BBNET
Geri