WhatsApp Hesabı Kapanması

Kodla Büyü

talp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli hocalarım hayırlı akşamlar. WhatsApp hesabım spam sebebiyle kapanmış durumda ne yapabilirim daha önce başına bu durum gelen oldu mu?

Olayı kısaca anlatayım bir eğitim için 300 kişilik bir WhatsApp grubu oluşturmakla meşguldüm hızlıca bu işlemi halletmek için telefon numaralarını rehbere ekledim ve oradan da gruba eklemeye çalıştım bu işlem çok hızlı olduğu için WhatsApp önce kısıtlama getirdi sonra da hesabı direkt kapattı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-23-18-12-17-708_com.whatsapp.webp
    Screenshot_2025-07-23-18-12-17-708_com.whatsapp.webp
    16.1 KB · Görüntüleme: 83
Anladım hocam hani böyle bir şeyin başımıza gelmesi iletişim hakkının engellenmesi ve ilerleyen senelerde nasıl tehlikelerin bizi ya da ülkeleri beklediği oldukça sorunlu bir durum.

Daha önceden benzer sebeplerden 2 defa kapanmıştı ama açıklamasini yazıp yolladiktan sonra 2sinde de açılmıştı hocam ama nasıl yolladım vs hatırlamıyorum. Ancak açılıyor tekrardan. Açıldığı an grupları yavaş yavas eklemeye devam edeyim dedim tekrar kapandı. Kısacası açılınca grupları silin hocam :)

Değerli hocalarım hayırlı akşamlar. WhatsApp hesabım spam sebebiyle kapanmış durumda ne yapabilirim daha önce başına bu durum gelen oldu mu?

Olayı kısaca anlatayım bir eğitim için 300 kişilik bir WhatsApp grubu oluşturmakla meşguldüm hızlıca bu işlemi halletmek için telefon numaralarını rehbere ekledim ve oradan da gruba eklemeye çalıştım bu işlem çok hızlı olduğu için WhatsApp önce kısıtlama getirdi sonra da hesabı direkt kapattı.
Geçen ay başıma geldi, bende 25 kişilik grup oluşturdum. Hesabı kapattılar.
WhatsApp ay kontrol etmesi için mesaj attım. WhatsApp ay girdiğinizde kontrol vb için mesaj atılıyordu, açıklama yazma yeri vardı. Oraya MEB de çalıştığınızı öğretmen olduğunuzu hatta okul web adresi ve isim soyisim yazın. 24 saat dolmadan açılıyor.
Eğer telefondan mesaj atamazsanız web de WhatsApp iletişim maili var oraya mesaj atın. Hatta öğretmen belgenizide ekleyin.

Açıldıktsn sonra ise daha büyük sorun var. Eğer telefonunuz kaçak telefon ise IMEI çakma ise ona WhatsApp kuramazsınız. Benim başıma geldi. Sanırım telefona IMEI çakmak için root şifremi nedir onu açıyorlar. O açık olunca telefona WhatsApp kurulmuyor. Telefoncuya tekrar götürüp format attırıp o kilidi kapatmak gerekiyor.

Mi kilit açık olduğu için WhatsApp kuramazsınız. Bunu kapatmak için telefona format atılıyor.

Yukarıda dediğim gibi WhatsApp 24 saate kadar açar.

Bu denli olacağını hiç düşünmemiştim eskiden böyle değildi daha hızlı grup kurabiliyor ve hata almıyorduk. Ama iyice her şeyimizi kontrol etmeye bütün verileri okumaya başladılar.

Hayırlı akşamlar grup oluştururken siz kişileri eklemeyin bağlantı oluşturun kendileri dahil olsunlar. Yoksa bu sorunu yaşamaya devam edersiniz.

Öyle yapmaya çalışıyordum ama hocam bazıları hem isim verip hem de gruba katılmıyor o da eğitimi aksatiyor

Öyle yapmaya çalışıyordum ama hocam bazıları hem isim verip hem de gruba katılmıyor o da eğitimi aksatiyor
WhatsApp bu konuda artık daha katı davranıyor. Eklediğiniz kişilerden biri yanlışlıkla bile spama bassa hesabınız kapanıyor. Hatırlatma mesajı atın. Kaç kişinin hesabı kapandı. Telefonunuz kaçak ise geri dahi alamıyorsunuz.

WhatsApp istenmeyen mesaj olaylarına önlem almak için böyle bir sistem kurmuş. Şayet gruba eklediğiniz kişilerden çok az bir kısmı bile olsa "Spam Bildir" diyerek gruba girmezse WhatsApp uygulaması kısıtlama getiriyor. Arka planda "Spam Bildir" yapılmaya devam edilirse WhatsApp sizi engelliyor. (Ben olsam asla gruba kişileri kendim eklemezdim, gruba katılım linkini SMS ile paylaşırdım.)

Burada anlatıldığı üzere talep göndermeniz gerekiyor. Olabildiğince detaylı bilgi verin. En önemlisi, engel kalktığında tekrar bir gruba kişi eklemesi yapmayın.

Mi kilit açık olduğu için WhatsApp kuramazsınız. Bunu kapatmak için telefona format atılıyor.

Yukarıda dediğim gibi WhatsApp 24 saate kadar açar.
şu an ben de bu aşamadayım sanırım. Telefon whatsapp a girerken resmi doğrulanmış uygulama talep ediyor.

WhatsApp bu konuda artık daha katı davranıyor. Eklediğiniz kişilerden biri yanlışlıkla bile spama bassa hesabınız kapanıyor. Hatırlatma mesajı atın. Kaç kişinin hesabı kapandı. Telefonunuz kaçak ise geri dahi alamıyorsunuz.
Kimse grup kurmaz artık

BBNET
Geri