web tasarım mantığınız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gazili
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gazili

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bir web sitesi yaparken hangi mantıkla yapıyorsunuz.
1-önce bir sayfa hazırlayıp bunu dwt yani şablon olarak kaydedip diğer sayfalara uyguluyor musunuz,
2-index sayfasını yaptıktan sonra ortadaki içerik kısmına tüm sayfaları yükleme mi yapıyorsunuz (include gibi bir komutla)
3-Her sayfayı ayrı ayrı hazırlıyorum
4-diğer yöntemlerle

paylaşırsanız sevinirim.
bana 1. yöntem daha iyi gibi geliyor. sizin fikriniz nedir
bir web tasarımcı hangi mantıkla yapar siteyi.

Dwt çok güzel ve çokda pratik. Herkese tavsiye ederim... Aslında en güzeli kod php veya asp ama onuda ben bir türlü çözemedim hep hata veriyordu. Bazen çalışan kodlar bakıyorum hiç çalışmıyor herhalde virüsten olması lazım.

Bide beni bazı zamanlar asp çalışma krizi tutuyor ama sonra gidiyor tam bir acil vakıayım galibi :)

genelde 1. ve 2. 2. de include değilde asp.net kullandığım için web user controller kullanıyorum. o daha kullanışlı oluyor. fakat çağırdığım sayfalar veri tabanına bağlı oluyor ve aynı sayfada 3-4 tane kullanıyorsam sayfanın açılması 9-10 saniye buluyor.

Photoshop ile anasayfa tasarımını yapıyorum. daha sonra bunu cssye uygulamak için parçalıyorum ve aynı anda css ve xhtml kodlamasını yapıyorum. ihtiyaç varsa javascript de kullanıyorum. Kodlama için dw codes görünümünü kullanıyorum. kodlama yaparken de belirli aralıklarla tüm internet tarayıcılarında test yapıyorum. çok geride kalmış tarayıcımız ie6yı ise tamamen göz ardı ediyorum. :+1:

diğer sayfaları yaparken ise anasayfayı kullanıyorum. zaten içerik bir div etiketi içinde olmuş oluyor. anasayfadaki içeriğin olduğu divi boşaltıyorum ve dw'de farklı kaydet ile çoğaltıyorum :)

1.Photoshop'ta arabirimi hazırlayıp Dreamweaver'da CSS'e döküyorum.
2.Gerekliyse Flash ve Javascript öğelerini ekliyorum yine DW'da.
3.Tasarımdaki içerik kısmını ASP'de include veya ASP.NET'te Master Pages ile include ediyorum. DW veya Visual Web Developer'da.

bende php ile tablo kullandım
include denedim ama satırlarca include olunca yine dwt ye geçtim
iframe mantığını da sevmiyorum güvenlik için.
css mantığına da çalışıyorum.
yakında geöerim css e

free template -> düzenle -> yayınla
ama eğer para getirecek özgün bir site yapılacaksa iş değişir.
Adobe web premium programlarının çoğunu kullanmak gerekiyor. flash, photoshop, imageready, dw, vs...

aslında sormak istediğim şu:
ben ilçedeki kurumların bilgilerini listelemek istiyorum.
sayfanın içerik kısmında okul ve kurum bilgileri olacak.
okul veya kurumlardan birine tıkladığımda alt tarafta o okula ait hazırladığım sayfa gelecek.(aynı sayfada)

veya buna benzer bir şekilde nasıl gösteririm okul bilgilerini.
nasıl yapabilirim.

hocam jquery dediğin dw cs4 de olan spy işlemleri var.
burada menüler, açılır sayfalar gibi pek çok şey yapabiliyorsunuz.
acaba aynı şeyden mi bahsediyoruz.

ben istediğim şeyi tek bir sayfada gerçekleştirdim.
sayfanın üst tarafında (yani içeriğin) spry yaptım. başıklara tıklayıjnca aşağıda okullar listeleniyor. tıklanınca alt tarafta okullar listeleniyor.
bunun içinde include yaptım.
resim linkleri biraz karışık oldu ama sonuçta yaptım.

Ben olsam şöyle yapardım (Tabi sizi anladıysam)
Bir açılır kutu hazırlarım, sayfanın üst kısmına yerleştiririm.
Bir iframe oluşturup, açılır kutudan buraya link veririm. Aklıma gelen en kolay yöntem bu...

BBNET
Geri