Web Tasarım Dersi1 Video Anlatım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan selmanay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

selmanay

Üye
bu video dersimiz web tasarıma giriş niteliği taşıyor.Sıfırdan html bilgileri vermesede internet sayfalarıyla uğraşan insanlar için basit bir düzeyde kalmış fakat başlangıç için süper ;)

Dersin içeriğinde Macromedia firework de bir müzikportalı sitesi tasarlıyor öncelikle,daha sonra yaptığı tasarımı parçalayarak tablo halinde dream'e geçior.Çok önemli bir nokta var firework den aldığı tablolanmış indeksin farklı çözünürlüklerde web sitesinde kaymaları önlemek için tekrar tablolar oluşturarak sitesini tamamlıyor çok yararlı olduğunu düşünüyorum

http://hotfile.com/dl/94083359/240421e/ ... 1.rar.html

Sizler sağolun bir faydam dokunursa size ne mutlu bana. Web tasarım dersleri video seti 9 bölümden oluşuyor zamanla onlarıda sizlerle paylaşırım (:

Macromedia firework ? izleyelim bakalım. 1.dersi verip diğer dersleri vermemek olmaz dimi ama :++:

selmanay' Alıntı:
Sizler sağolun bir faydam dokunursa size ne mutlu bana. Web tasarım dersleri video seti 9 bölümden oluşuyor zamanla onlarıda sizlerle paylaşırım (:
Hocam siz mi hazırladınız video dersleri? Merakım şundan: Çok sağlam bir sürümüdür 8 macromedia için ardından zaten adobe tarafından satın alındı. Ben emektar toshiba L10'um ile hala dream 8 kullanırım her bi işimi de görür sağolsun. Ancak, fireworks'un taaa 3 sürümünden bu yana (hatta photoshop için de geçerlidir) mazgallama ile tablolara bölünmüş internet siteleri yapmak mümkündür ve dreamweaver içinde yeniden tablo oluşturup imajları tek tek yerleştirmeye gerek yoktur. Sağolsun fw, dw gibi programlar export esnasında kayıt türü kısmında "html and images" seçtirirler ve size sadece istemediğiniz tablo içindeki imajları seçip silmek kalır. Ya da tüm tabloyu sayfa içinde "center" ile ortalamak.
İndirdim, izledim ellerinize sağlık -eğer siz hazırladı iseniz-. Bir arkadaşımızın da dediği üzere css ile tablo tasarımı (ki div'eri hiç sevmezdim yeni ısınmaya başladım) günümüzün web tasarım teknolojisi. Malesef sırf tablo tasarımı yapılan siteler farklı tarayıcılarda farklı dans ediyorlar:)

Hocam tablolu tasarımların modası geçti artık diye düşünüyorum :) Çünkü tarayıcının biri doğru gösterirken diğeri yamuk gösteriyor. O yüzden 2.dersi bekliyorum o daha faydalı olacak. Paylaşımın için tekrar teşekkürler :+1:

BBNET
Geri