web tasarımı yapmam lazım yardım ediiinnn

Kodla Büyü

arzubilg_

Aktif Üye
Arkadaşlar ben 3 yıldır web tasarımıyla uğraşmadım. Şimdi bir site tasarlamam gerekiyor nereden ve nasıl başlamam lazım? yardım ederseniz sevinirim

Hocam artık dinamik olmayan siteler pek tercih edilmiyor. Siteyi dinamik bir şekilde yapmak isterseniz öncelikle hangi içerik yönetim sistemini kullanmak istediğinizi seçmeniz en iyisi olur. Wordpress kullanmanızı tavsiye ederim özellikle 3.0 versiyonundan sonra çok daha kullanışlı hale geldi. Güncellemeleri yönetimden otomatik olarak yapabiliyor olması çok büyük bir artı ve eklentileri de yine yönetimden direkt kurabiliyorsunuz. En önemlisi ticari bir site yapacaksanız seo anlamında diğer cmslere büyük fark attığını söyleyebilirim.

Ne için site tasarlayacaksınız hocam? Forumda yardım isterken biraz daha bilgi vermeyi adet edinmemiz lazım.

Açıkçası bir yerden başlayıp kendimi geliştirmek istiyorum.Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum:(

omerbilgin arkadaşın xoops konularını inceleyin o zaman hocam.

Web tasarımı ve bu konularda en iyi başlangıç domain adı ve ufakta olsa web alanı kiralamak olabilir... Çünkü daha sonra öğreneceğiniz bilgileri canlı olarak test etmek size tarifsiz bir mutluluk verecektir.Bunun için kendi bilgisayarınızıda server olarak kullanmanız mümkün.

Hazır scriptleri kurmayı öğrenerek yolunuza devam edebilir onları çeşitli eklentilerle zenginleştirebilirsiniz.Bu konuda yolunuzu aydınlatacak olan bazı denizfenerleri...

phpBB, Joomla, Xoops

Cms alanında en fazla destek verilen joomla ve wordpress. Çok sayıda geliştiricisi mevcut. Kusursuz sistemler diyebilirim(üncel kaldığı sürece:)). Aşırı derece kod bilgisine bile gerek kalmıyor kısacası.
emrahgunes beyin belirttiği gibi asp ile yazdığım iki satır kodun verdiği mutluluğu hiçbiri veremez.. Sıfırdan başlayacaksanız joomla ile başlayın derim.Nette çok sayıda görsel anlatımı mevcut.

arkadaş kendini geliştirmekten bahsetmiş siz de hazır sistemleri önermişsiniz. hazır sistemi herkes kullanılabilir birkaç saat araştırmayla, bakın dikkat ederseniz kullanılır diyorum öğrenilir demiyorum. kendini geliştirmek isteyen için hazır sistem zaman kaybı sadece.
html biliyorsan css öğrenmekle devam edebilirsin http://www.fatihhayrioglu.com/kitap/ . css öğrendikten sonra kullanacağın dile karar verirsen yardımcı olabilirim. tabi temel grafik bilgin de olsun photoshop veya fireworks olabilir.

arzubilg_' Alıntı:
Arkadaşlar ben 3 yıldır web tasarımıyla uğraşmadım. Şimdi bir site tasarlamam gerekiyor nereden ve nasıl başlamam lazım? yardım ederseniz sevinirim

3 yıldır web tasarımıyla uğraşmadım sözünden anladığım önceki yıllarda bir başlangıç yaptım ama günümüzde neler değişti ne ile kendimi geliştirebilirim diye düşündüğüm için böyle bir cevap yazdım.Şu anda bir site tasarlamam için ne gerekiyor sorusuna git html ya da css ile başla demek çoooook büyük bir zaman kaybı olur düşüncesindeyim... 8)

emrahgunes' Alıntı:
arzubilg_' Alıntı:

3 yıldır web tasarımıyla uğraşmadım sözünden anladığım önceki yıllarda bir başlangıç yaptım ama günümüzde neler değişti ne ile kendimi geliştirebilirim diye düşündüğüm için böyle bir cevap yazdım.Şu anda bir site tasarlamam için ne gerekiyor sorusuna git html ya da css ile başla demek çoooook büyük bir zaman kaybı olur düşüncesindeyim... 8)
hocam css'i çok küçümsüyorsun. tasarımın temelinde css var. ben yıllardır uğraşıyorum(son 1 sene hariç) ama zaman bulursam css'e sil baştan bakmak istiyorum.

İyi bir web tasarım uzmanı olmak için bir yıl gibi kısa süreler yetmez diye düşünüyorum. İyi bir tasarımcı olmak çok kolay olmasa gerek diye düşünüyorum. Kendimizi geliştirmekten kasıt sadece web sitemizin olması ise internet bağlantısı olan herkesin blog siteleri yardımıyla yapabileceği birşey. hazır sistemleri benim gibi az bilgisayar bilgisine sahip olan herkes kullanabilir. Hazır sistemleri kullanabilmek bizleri iyi bir tasarımcı yapmaz.

saidtr' Alıntı:
güzel site istiyorsan flash veya photoshop öğren derim...

said hocama katılıyorum. güzel tasarımlı bir site istiyorsan photoshop ve flash kullanmayı iyi bilmesin. görsellik vetasarım için gerekli olduğunu düşünüyorum.

siteyi ne için kullanacağın önemli. Eğer okulun için düşünüyorsan fazla vaktini almayacak joomlayla işlerini halledebilirsin.
Bu sayede kendini geliştirmek için daha fazla zamanın kalır.
Flash ve bazı grafik programlarını öğrenirsen (Photoshop, Illustrator vs.) görsellik açısından siteni daha güzel hale getirebilirsin veya daha farklı projelere imza atabilirsin.

Ben bu söylediğim sistemi uyguluyorum. :)

Üniversitedeyken dreamweaver ile uğraşmıştım okul bitince bıraktım, ticari amaçla değil kendimi geliştirmek için öğrenmek istiyorum:((

BBNET
Geri