web sitesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eslem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

eslem

Site Gezgini
slm arkadaşlar.

yapacağım tasarım için ilgili yerin web sayfasından resimleri ve en önemlisi logoyu almam istendi ayrıca birde bu sitenin yazılarının ve site içindeki bazı resimlerin değiştirilmesi isteniyor.

bu işlemi yapabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim sitenin içerisine müdahalede bulunabilmem için ne yapmam gerekiyor.

bana kullanıcı adı ve şifre vermişler bunlarla nereye giriş yapacağımı bilemiyorum internet üzerinde yayında bulunan bir sitenin içerisindeki birtakım şeyleri nasıl değiştirebilirim bilgisi olan varmı ?
yardımcı olursanız sevinirim
teşekkürler...

yapacağın şeyler birtane değil öncelikle bunu belirteyim.
Önce sitenin ftp adresindensitenin kullanıcı adını ve şifresini girerek sitenin içindeki dosyaları görebilirsin.sonra bunları masaüstüne kopyala bir klasör içerisinde, daha sonra dreamweaver gibi bir web tasarım programında düzenleyebilirsin bilmem anlatabildim mi...

teşekkür ederim bedera bişey daha sorsam tuhaf olurmu? ftp adresine nasıl ulaşıcam??

yok olmaz :)
internete girdiğinde http yazan yer yani adres çubuğundan yazarak.sitenin adını www girmeden yaz o çıkar karşına ;)

eslem hocam ftp adresini size vermeliler eğer vermedilerse genelde şöyledir ;

ftp://kullanıcıadı@siteadi.com

diye girerseniz büyük ihtimalle şifre ekranı karşınıza gelir.kolay gelsin.

Eğer bahsettiğiniz meb.k12.tr üzerinden yayınlanan bir okul sitesiyse ftp://ftp.meb.gov.tr/ bağlantısından kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak ulaşabilirsiniz.

Yalnız bu aralar tavsiye etmem, çünkü meb'in serverları bakımda sanırım ve içeriklere ulaşılamıyor.

BBNET
Geri