Wamp Server ile Localde site paylaşımı nasıl olur?

Kodla Büyü

ayhangunes

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Wampserver 2.1 kurulu
win xp pro sp3
p4 işlemci

localde site paylaşmak istiyorum. (okulun içindeki her bilgisayardan öğretmen pc nin adını yada ip sini yazınca okul içi site açılsıın istiyorum.)

Bunu yapmak için ne gibi bir ayar yapmam gerekir.

ekteki dosya httpd.conf dosyası problem nedir bir bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

asp bir site için o makineye iss kurmanız yeterli .ben bir ara yapmıştım.

Aslında yapmanız gereken tek şey sistem tepsisindeki wamp iconuna tek tıklayarak Put Online - Çevirim içi hale getir demeniz yeterli.
Bu haldeki iken loccal makinede pc nin kendi adını yazarak veya IP sini yaarak deneyin çalışıyorsa ağdaki diğer makinelerden erişmeniz gerekli

Belki givenlik duvarını kapatmanız yada apacheyi güvenlikduvarının izin verilen uygulamalrı listesine eklemeniz gerekli olabilir
Yada kullandığınız bir güvenlik yazılımı (antivirüs veya firewall) in ayarlarını gösden geçirmeniz gereke bilir

Kaspersky kullanırken firewall özelliğini kapattığımı hatılrıyorum. Denemek için güvenlik yazılımını tamamen kapatarakta deneyebilirisniz.

Kolay gelsin

Aslında yapmanız gereken tek şey sistem tepsisindeki wamp iconuna tek tıklayarak Put Online - Çevirim içi hale getir demeniz yeterli.
Bu haldeki iken loccal makinede pc nin kendi adını yazarak veya IP sini yaarak deneyin çalışıyorsa ağdaki diğer makinelerden erişmeniz gerekli

Belki givenlik duvarını kapatmanız yada apacheyi güvenlikduvarının izin verilen uygulamalrı listesine eklemeniz gerekli olabilir
Yada kullandığınız bir güvenlik yazılımı (antivirüs veya firewall) in ayarlarını gösden geçirmeniz gereke bilir

Kaspersky kullanırken firewall özelliğini kapattığımı hatılrıyorum. Denemek için güvenlik yazılımını tamamen kapatarakta deneyebilirisniz.

Kolay gelsin

alpaygunes hocamın dediği gibi wamp serverı put online konumunana aldığınızda ağdaki diğer bilgisayarlardan wamp serverın bulunduğu bilgisayarın ismini veya ip adresini adres satırına yazarak erişebilirsiniz hocam...

Teşekkürler düğmeye bastım açıldı. Ama güvenlik yazılımının durdurulması gerekiyormuş :)

BBNET
Geri