Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

visual basic adodc veritabanı hakkında yardım..

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında lastmohikan tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. lastmohikan

    lastmohikan Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    142
    Beğeni:
    1
    visual basici accesse baglarken microsoft jet 4.0 OLE DB provider ımı kullanıyorsunuz..Yoksa ODBC Driversimi..bu ikisi arasındaki fark nedir..iki saglayıcıyıda denedim aynı sonuçları alıyorum..aralarındaki basit farklar dışında buyuk farkı göremedim...Bu baglantı sonucunda yapılan programı başka bilgisayardada çalışabilmesi için gerekli olan eklentiyi de paylaşırsanız sevinirim..birde yapılan prıgramın setup unu oluştururken vb nin çagırdıgı dll dosyasını setup ın içine atsam olmazmı...aynı yolu göstersem..bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımlarınızı bekliyorum..
     
  2. anticode78

    anticode78 Aktif Üye

    Kayıt:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    170
    Beğeni:
    0
    Hocam daha çok Delphi'de çalıştım ama.Şunu belirteyim. Alias tanımlarsanız veri tabanı yollarında sorun yaşamazsınız.Çünkü programın kurulduğu pc de ayarlar düzgün olmayabilir. VBRUNTIME dosyalarınında kurulması gerek hedef bilgisayara, vb kurulu olmayan pcde program test edilmeli
     
  3. lastmohikan

    lastmohikan Aktif Üye

    Kayıt:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    142
    Beğeni:
    1
    tsk ederim..runtime dosyalarını yukledim..fakat programın exe si diger bilgisayarlarda veritaabanı ile randımanlı çalışmıyor..setup ını yaparken program kurulumndan önce veritabanı vb baglantısını yapan saglayıcının kurulması gerekli sanırım..diger bilgisayarlara..çalıştıgım pcde zaten sorun olmuyor...dephinin gözünü seveyim..nerden bulaştım bu vb ye..
     
  4. yusufsemi

    yusufsemi Site Gezgini

    Kayıt:
    2 Nisan 2008
    Mesajlar:
    64
    Beğeni:
    0
    valla hocam ben de aynı sorunları yaşadım. Bir türlü çözemedim VB nin bu problemini. Çok garip ama. VB kurunca problem kalmıyor.
     
  5. esperadoz

    esperadoz Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2007
    Mesajlar:
    103
    Beğeni:
    0
    vb60

    OLE-DB, ODBC’nin üzerine inşa edilen yeni bir teknoloji.
    ODBC, ilişkilendirilmiş veritabanlarına erişmek üzere tasarlanmıştır.
    OLE-DB her türlü veritabanına erişebilir.
    yani kullanacaksan oldedb kullan odbc kullanırsan her bilgisayarda denetim masaasında odbc ayararında dsn ayarlarını yapman gerekecek. yani her bilgisayarda acces vertabanı veya artık ne kullanıcaksan onu tanımlaman gerekecek

    ayrıca hazırladığın programın kullandığı dll ve vb nini kullandığı bazı dll dosyalarını atarsan exe dosyaysının yanına çalışır. deneyere bulabilirsin vb kurulmamış bir makinada çalıştır yaptığın exe dosyasını istediği dll leri kopyala yeterli iyi çalışmalar
     
  6. esperadoz

    esperadoz Aktif Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2007
    Mesajlar:
    103
    Beğeni:
    0
    aşağıdai şekilde bir kod kullanabilirsin bağlantı için

    ConnectionString = "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=mdbAccess.mdb;DefaultDir=" & App.Path & ";UID=;PWD="

    db.ConnectionString = ConnectionString
    db.ConnectionTimeout = 10
    db.Open

    SQL kuullanıyorsan
    strServer = "localhost"
    ConnectionString = "driver={SQL Server};" & _
    "server=" & strServer & ";" & _
    "uid=sa;pwd=;" & _
    "database=databaseadı;"
    db.ConnectionString = ConnectionString
    db.ConnectionTimeout = 10
    db.Open
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal