Vestel Tahta Bios şifresi sıfırlama

Kodla Büyü

jrerkan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, yeni geldiğim okulda ki bazı tahtalarda Bios şifresi var ve bunları sıfırlamaları için servis çağırdım,
ben yokken gelmiş ve bilgisayarları almışlar ve Bios sıfırlama için 70 er lira istemişler, telefonla görüştüğüm servis yetkilisi nasıl yapacaklarını da bilmediklerini daha önce Bios pilini sökme yönteminin işe yaramadığını filan başka bi yöntem deneyeceklerini söylediler,
ben ise ısrarla Bios pilini sökmek nasık işe yaramaz anlamıyorum dedim,
biz size geri gönderelim hocam isterseniz siz deneyin gibi şeyler dediler...
sormak istediğim bu Vestel akıllı tahta kasalarının içinde bios pili yok mu? ve sökünce şifreler herşey komple sıfırlanmıyor mu?
tecrübesi ve bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bios pili yok hocam. Muhtemelen bazı laptoplarda olduğu gibi, anakart üzerinde kısa devre edilmesi gereken iki uç vardır (genelde üçgen şeklinde oluyor).

teşekkürler hocam, o halde ben bu işi servise parasıyla yaptırıcam çünki pinlerle oynayıp bilgisayarı sakatlama riskine giremem.

Bunun için para vermeden önce, bios şifresini tekrar tekrar yanlış da olsa girin. muhtemelen 3 defa yanlış girişten sonra size bir kod verecek o kodu burada paylaşın.

Bios pili elbette var hocam. OPS modülünün içinde, söküp takması zor oluyor. sökmesi zor olduğundan kısa devre yaparak sıfırlandı benim okuldakiler

mgüneş' Alıntı:
Bios pili elbette var hocam. OPS modülünün içinde, söküp takması zor oluyor. sökmesi zor olduğundan kısa devre yaparak sıfırlandı benim okuldakiler

Söken bir arkadaşa sormuştum, olmadığını söylemişti demek ki görememiş. Bilgilendirme için teşekkürler.

yataylimit' Alıntı:
mgüneş' Alıntı:

Söken bir arkadaşa sormuştum, olmadığını söylemişti demek ki görememiş. Bilgilendirme için teşekkürler.

Bizde çok zor görebildik hocam. Arka tarafından alt kısımda bulunuyormuş ;)
Teşekkürler....

BBNET
Geri