Vestel tabletlerde arızalıların sayısını yazalım

Kodla Büyü

bote2002

Aktif Üye
Pilot okullarda; vestelden gelen toplam tablet ve arızalanan tablet sayılarını yazalım... Rapor olarak göndermek istiyorum...

Benim okulumda
Toplam : 156 tablet
Arıza : Ortalama 80 - 90 arası bir sayı oldu... (37 tanesini garantiye göndermişim yaklaşık 50 tanesinide vestelden gelen elemanlar tamir etti... Bu verilere göre yıl sonu 150 rakamına ulaşırım diyorum... Haydi hayırlı olsun... Yeni tablet ihalesi...)

Bizim okula 165 Tablet geldi.60+13+21 tanesini tamire gönderdim.Yani toplamda 94 tanesini.Hayırlısı olsun.Bakalım daha da arızalı çıkacak gibi....

geri gelenler bi daha gittiği için biraz karıştı ama 180 tabletten işlem gören sayısı 100'ü geçti. 20 tanede servis bekliyor şu an.

ne gibi arızalar oluşuyor ve nasıl tamir ediyorlar acaba? değişim yaptıkları oluyor mu?

184 tablet geldi bende servise nerdeyse 60 tablet gönderdim hepsi değişti. genel problemler açılmama, internete girmeme, power tuşunun basılı kalması, ekranda leke oluşması vb. Bu arada şu anda elimde 7 adet arızalı var. Onlarda değişecek muhtemelen.

İstenilen buydu. Bu işin parasal lokması servis kısmıydı zaten. İstenilende bu kadar hızlı gerçekleşeceğini bende tahmin etmemiştim. Genelliklede bir iki arızadan sonra kullanıcı hatası der çıkarlar. Ekran 100 tl, kablosuz anten kırılır 150 tl ( Kullanıma uygun tasarım yapmamış . Bunu dillendiren yok zaten) vs.....

Teknolojinin Türkçesi.
Bu vestel beyaz eşyadan başaka bir şey yapmasa keşke.
Tabletlerin rengimi sorun yoksa. Beyaz mı yapsalar.

dejavuas' Alıntı:
İstenilen buydu. Bu işin parasal lokması servis kısmıydı zaten. İstenilende bu kadar hızlı gerçekleşeceğini bende tahmin etmemiştim. Genelliklede bir iki arızadan sonra kullanıcı hatası der çıkarlar. Ekran 100 tl, kablosuz anten kırılır 150 tl ( Kullanıma uygun tasarım yapmamış . Bunu dillendiren yok zaten) vs.....

Hocam tüm servis hizmeti 0 TL
garanti kapsamında tabletler

Şu ana kadar bir çoğu birebir değişime girdi ama sorun şu değişimle gelenlerde de aynı problemler var... Bugün 23 tableti servise teslim ettim. 15 tanede servisten geri gelecek diye bekliyorum...
Şimdiye kadar Tablet.eba.gov.tr ye arıza kaydı girmeyenler bundan sonra düzenli olarak işlemeye başlasınlar. korkum birierinin çıkıp "yok canım! arızalı sayısı o kadar da değil di" demesinden korkuyorum.
Saygılar.

dell ile anlaşsalardı hiç biri olmazdı, eski arkadaşlar bilir 2000 li yılların başı, canavar gibi pc leri vardı dell in, halende kullanııyor.

geçen hafta servise verdiğim 15 tabletin yerine yenisini göndermişler ama ikisinin açma tuşu bozuk çıktı... :verymad:

Ben de saymadım ama sizin belirttiğiniz kadar burada da var. Direk fabrika çıkışından bile bir sürü arızalı geldi.

bizim okula daha gelmedi, iyiki gelmemiş diyorum artık :D
bu kadar olur dandik cihazlarla uğraşmak kafayı yedirir adamı yazık beee.

Arkadaşlar kesinlikle tutanak tutun. Bu tutanakları raporlaştırıp sene sonunda silsile yoluyla bakanlığa kadar ulaştırmayı düşünüyorum. Aslında ihale öncesi yapsak daha iyi olur.

Ben il milli eğitime gönderdim... Tablet ve tahtalarla ilgili sıkıntıları... Ayrıca vestel servisinde arızaları gidermediğini yazdım... cevap yok

Rakamları görünce şok oldum. Gelen tabletlerin yarısı geri gitmiş. Acaba VESTEL %50 başarı için gurur duyuyor mudur? Bence şu an tableti olmayan okullar daha avantajlı.. İyi ki bu sene bizde yok.

alpaygunes' Alıntı:
dejavuas' Alıntı:

Hocam tüm servis hizmeti 0 TL
garanti kapsamında tabletler

bu gün garanti kapsamında seneye nasıl olacak. ücreti okul ödeyecek diyor servis. faturayı okul adına keseceğiz daha sonrasına biz karışmayız diyorlar. bizim okula 600 e yakın tablet geldi. bunların tamire giden sayısı neredeyse 500. tabletler tamire gidiyor, küçük bir bakım yapıyorlar geri gönderiyorlar. Sorunu geçici çözüyorlar. Etkileşimli tahtalarda olduğu gibi ücret talep etmeye başladıklarında çok sıkıntı yaşayacağız.

Etkileşimli tahtalar için de aynısını demiştik. "servis hallediyor, 4 yıl garantisi var" diye. artık ücret talep ediyorlar. nasıl ödersen öde...

murtace' Alıntı:
heyooo, arızalıları yenileriyle değiştireceklermiş.... :verymad:
Ah hocam keşke sevinebilsek çünkü yeni diye gönderdikleri de sorunlu çıkıyor..VESTEL yazısından tiksindim artık..VESTEL azıcık olan marka değerini tamamen sıfırladı,her yerde anlatıyorum bu durumları zaten..Adamlarda ARGE filan yok..Üretici görünümlü montajcı..

Bu projedeki en büyük hata VESTEL ikinci hata ise yetkililerde. Her koşul belirlenmeliydi. Adamlar 5 yıl garantimizde dediler, herşeyine bakacaz dediler ama şimdi hepsi için ücret isteniyor. Okul ve öğrencilerin kullanacağı bir sistem için garanti şartları ağırlaştırılmalıydı..

BBNET
Geri