Vestel Faz 2 Akıllı Tahta Pardus Hakkında

Kodla Büyü

yakupkacak

Üye
Merhaba,

Bildiğiniz üzere tüm okullarımızda Pardus işletim sistemine geçiyoruz. Okulumuzda Vestel faz 2 akıllı tahtalar var. Pardus etap 23 sürümünü kurduk. Herhangi bir problem şimdilik görmedik. Acaba daha önceden kullanmış ve tecrübe etmiş öğretmenlerimizin önerileri var mıdır? Akıllı tahtalarda problem yaşamamak adına ne gibi önlemler alınabilir? Deepfreeze tarzı programlara gerek varmı? Kalibrasyon uygulaması önerir misiniz? Ayrıca word,ppt veya Pdf açmak için pardusta varsayılan uygulama geliyor mu ? YouTube vs reklam engelleyici nasıl ayarlayabiliriz?

Gerekli temel programların tamamı var kalibrasyona gerek yok ama yüklemek isterseniz depodan yükleyebilirsiniz. Deepfreez benzeri programada gerek yok imajı zaten 2,5 dakikada yükleyebiliyorsunuz. Reklam engelleyici kurmak isterseniz kurabilirsiniz.

Ne kadar temiz olursa olsun Pardus'ta dokunmatiğin çalışmadığı alanlar var. Bu alanlar her tahtada aynı yerde ve Windowsta sorun yok. Demek ki yazılımsal. Çok da etkilemiyor kullanımı ama haberiniz olsun.

Dokunmatik problemini bir türlü çözemedik. Windowsta çalışan tahta pardus kurunca çalışmıyor, tekrar win e alınca çalışıyor,pardus kurunca çalışmıyor, öğretmenlerin eli kolu bağlandı fareyle de ders işlenmesi zor. pardus kalibrasyon ile de düzelmiyor

Neden pardusa geçiliyor? Ya da şimdi tüm okulların düzene bozulacak. Yıl sonunda derslerin bittiği zaman geçilse daha iyi olmaz mı? ya da pardusu tüm okuların tahtalarına kim kuracak?

faz2 vestelde pardus dokunmatik bazen çalışıyor bazen çalışmıyor kafasına göre takılıyor

Windowsda çalışan dokunmatik pardusta çalışmıyor kalibrasyon da yaptım.Hala aynı başka bir çözüm bulan var mı?

Alışık olduğumuz programların büyük kısmı pardüs'te çalışmıyor. Kendi dersimde sanal Windows kurmayı düşünüyorum.

ilksms
Geri