Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

veritabanından bilgi çekmek

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında mehmetaltin tarafından paylaşıldı.


  1. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    565
    Beğeni:
    15
    Arkadaşlar php mysql veritabanından limitli( mesela 5) veri çekmek istiyorum.Açıklamalı tam kod örneği ekleyebilirmisiniz acaba.
     
  2. Özgür Hoca

    Özgür Hoca Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    271
    Beğeni:
    1
    Kod:
    SELECT TOP 5 * FROM tablo
    SQL kodu bu şekilde olmalı. PHP kısmına da buradanbakabilirsiniz.
     
  3. ofkeli82

    ofkeli82 Aktif Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğeni:
    0
    Mysql de
    SELECT * FROM TABLO LIMIT 5
    diye hatırlıyorum hocam
    Mssql de TOP 5 kullanılır sanırım...
     
  4. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    565
    Beğeni:
    15
    aşağıdaki kodda veri çekiyorum son eklenen verileri çekmek istiyorum ve link vermek.dosyaya tıklayınca o dosyaya gitsin yani

    <?php

    // MySQL'e bağlanıyoruz. Sunucumuz localhost, kullanıcı adı root ve şifre boş
    $baglanti = mysql_connect("localhost", "adı", "şifre");

    // Okul veritabanı üzerinde çalışacağımız için bu veritabanını seçiyoruz
    mysql_select_db("adı");

    // SQL sorgumuzu yazıyoruz
    $sorgu = mysql_query("SELECT * FROM download limit 5");

    // Sorgu sonucu elde edilen bilgilerden ogretmen alanını alt alta ekrana yazdırıyoruz
    while ($sonuc=mysql_fetch_assoc($sorgu)) {
    echo("$sonuc[download_adi]<br/>");
    }

    // Son olarak bağlantımızı kapatıyoruz
    mysql_close($baglanti);
    ?>
     
  5. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    565
    Beğeni:
    15
    :shock: :shock:
     
  6. etiket59

    etiket59 Site Gezgini

    Kayıt:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    62
    Beğeni:
    0
    $kayitSayisi=mysql_fetch_row($sorgu);
    $cursornerede=0;
    while ($sonuc=mysql_fetch_assoc($sorgu)) {
    $cursornerede++;
    if($kayitSayisi-$cursornerede<=5)
    {
    echo("$sonuc[download_adi]<br/>");
    }
    }

    son eklenen 5 kayıt için böyle bir algoritma geliştirilebilir.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal