Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

veritabanından bilgi çekme yardım...!

Konu, 'PHP - MySQL' kısmında mehmetaltin tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    Kod:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Nivo Slider - Ahmet Soyarslan</title>
    <link rel="stylesheet" href="nivo-slider.css" type="text/css" media="screen" />
     <script src="jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
     <script src="jquery.nivo.slider.pack.js" type="text/javascript"></script>
    <script type="text/javascript">
    $(window).load(function() {
    $('#slider').nivoSlider({
    effect:'random', //Specify sets like: 'fold,fade,sliceDown'
    slices:15,
    animSpeed:500, //Slide transition speed
    pauseTime:3000,
    startSlide:0, //Set starting Slide (0 index)
    directionNav:true, //Next & Prev
    directionNavHide:true, //Only show on hover
    controlNav:true, //1,2,3...
    controlNavThumbs:false, //Use thumbnails for Control Nav
    controlNavThumbsFromRel:false, //Use image rel for thumbs
    controlNavThumbsSearch: '.jpg', //Replace this with...
    controlNavThumbsReplace: '_thumb.jpg', //...this in thumb Image src
    keyboardNav:true, //Use left & right arrows
    pauseOnHover:true, //Stop animation while hovering
    manualAdvance:false, //Force manual transitions
    captionOpacity:0.8, //Universal caption opacity
    beforeChange: function(){},
    afterChange: function(){},
    slideshowEnd: function(){} //Triggers after all slides have been shown
    });
    });
    </script>
    </head>
    
    <body>
    <div id="slider">                 
    <img src="r1.jpg" width="400" height="230" alt="" title="Haber açıklaması 1" />
    <img src="r2.jpg" width="400" height="230" alt="" title="Haber açıklaması 2" />
    <img src="r3.jpg" width="400" height="230" alt="" title="Haber açıklaması 3" />
    </div>
                     
    
    
    </body>
    </html>
    
    arkadaşlar yukarıda verdiğim slider da veritabanından haber başlığı ve resim çekicem nasıl eklemem lazım
     
  2. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
     
  3. gazili

    gazili Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    662
    Beğeni:
    2
    veri taabnına bağlan
    tüm kayıtları oku
    son kayıttan itibaren ne kadar kayıt okunmasını istiyorsan belirle
    for each döngüsüyle kodların arasına ekle


    ben veritabanıyla ilgili bir örnek hazırlamıştım
    benim siteden bakabilirsin
    resimli açıklamalar var
    buradan anlarsan işini görürse kullanırsın.

    http://www.duralitekelioglu.com/php-ile ... ma-ornegi/

    sitede php kategorisini seöçersen yine bazı örnekler var.
     
  4. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    hocam deniyorum ama bir yerde hata yapıyorum örneği yukarıdaki koda ekleyebilirmiyiz...
     
  5. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
     
  6. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
     
  7. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    arkadaşlar anlayan kimse yok mu...
     
  8. gazili

    gazili Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    662
    Beğeni:
    2
    hocam veritabanı yaptınmı
    adı ne yaptıysan
    tabloların veritababanının alanların adı ne
    bunları söylersen belki olabiliriz
     
  9. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    haberler veritabanından haber_id tablosu ve resim tablosu
    tüm nivo slider kodlarını da gönderiyorum
     

    Ekli Dosyalar:

  10. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    arkadaşlar anlayan kimse yok mu...
     
  11. ertann83

    ertann83 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    8 Ekim 2007
    Mesajlar:
    286
    Beğeni:
    150
    hocam src="r1.jpg" yerinde src="<?php echo $resim; ?>" diyeceksin. ama tabi veri tabanından resim tablosundan verileri çekeceksin öncesinde.
     
  12. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    hocam yukarıda slider ekledim veritabanı bilgileri de aşağıda yerlerine yerleştiremedim.yardımcı olursan sevinirim...

    haberler veritabanından haber_id tablosu ve resim tablosu
     
  13. ertann83

    ertann83 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    8 Ekim 2007
    Mesajlar:
    286
    Beğeni:
    150
    Kod:
    <?php 
    $query_resim = "SELECT * FROM resim order by id desc limit 0,3";
    $resim = mysql_query($query_resim, $baglanti_adi);
    $row_resim = mysql_fetch_assoc($resim);
    
    do{ ?>
    <img src="<?php echo $row_resim['resim_sutunu'];?>"  width="400" height="230" alt="" title="Haber açıklaması 1"  />
    <?php
    }while($row_resim = mysql_fetch_assoc($resim));
    ?>
     
  14. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    hocam haberler tablosu haber başlığı 'haber_id' haber resimleri 'resim' nerede hata yaptım acaba...

    Kod:
    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
    <title>Nivo Slider</title>
    <link rel="stylesheet" href="default/default.css" type="text/css" media="screen" />
    <link rel="stylesheet" href="css/nivo-slider.css" type="text/css" media="screen" />
    <link rel="stylesheet" href="css/style.css" type="text/css" media="screen" />
    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>
    <script type="text/javascript" src="js/jquery.nivo.slider.pack.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    $(window).load(function() {
        $('#slider').nivoSlider({
            effect: 'random', //rastgele efekt ya da gibi 'fold,fade,sliceDown'
            slices: 15, //anmimasyon parça sayısı
            boxCols: 8, //anmimasyon kolon sayısı
            boxRows: 4, //anmimasyon sütün sayısı
            animSpeed: 300, //anmimasyon hızı
            pauseTime: 2000, //ekranda durma süresi
            startSlide: 0, //sliderın başlangıç indexi (0 index)
            directionNav: true, //ileri geri düğmesi
            directionNavHide: true, //sadece üzerine gelince göster
            controlNav: true, //1,2,3... kontrol tuşları
            controlNavThumbs: false, //kontrol tuşu olarak küçük resim (thumbnail) kullan
            controlNavThumbsFromRel: false, //Use image rel for thumbs
            controlNavThumbsSearch: '.jpg', //jpg olarak değiştir.
            controlNavThumbsReplace: '_thumb.jpg', //küçük resim (thumbnail) kaynağı
            keyboardNav: true, //sağ sol klavye tuşları
            pauseOnHover: true, //resmin üzerine gelince dur
            manualAdvance: false, //elle geçişe zorla
            captionOpacity: 0.8, //başlık saydamlığı
            prevText: 'Geri', //geri tuşu açklaması
            nextText: 'İleri', //ileri tuşu açklaması
            randomStart: false, //rastegele başlat
        });
    });
    </script>
    </head>
    <body>
    <div id="wrapper">   
        <div class="slider-wrapper theme-default">
            <div id="slider" class="nivoSlider">
                <?php 
    $query_haberler = "SELECT * FROM haberler order by id desc limit 0,3";
    $resim = mysql_query($query_haberler, $resim);
    $row_resim = mysql_fetch_assoc($resim);
    
    do{ ?>
    <img src="<?php echo $row_resim['resim_sutunu'];?>"  width="300" height="230" alt="" title="Haber açıklaması 1"  />
    <?php
    }while($row_resim = mysql_fetch_assoc($resim));
    ?>
    
            </div>
            <div id="htmlaciklama" class="nivo-html-caption">
                <strong>Bu</strong> bir <em>HTML</em> açıklama örneğidir. <a href="#">Bağlantı verebilirsiniz.</a>.
            </div>
        </div>
    </div>
    </body>
    </html>
     
  15. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
     
  16. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    hocam haberler tablosu haber başlığı 'haber_id' haber resimleri 'resim' nerede hata yaptım acaba...
     
  17. mehmetaltin

    mehmetaltin Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    545
    Beğeni:
    6
    Bu sliderı kullanan hiç yok mu arkadaşlar :eek:
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal