Veritabanında veri çok fazla olunca sorgu zorlanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

idemir

Aktif Üye
Bir iş için benden yazılım istediler. veritabanında binlerce hatta milyonlarca veri var. örneğin arama yapıyorum şu ürünü bul diye sorgu çalışırken program bazan kilitleniyor. kilitlenmesede çok zorluyor pc çok zorlanıyor. Bunun için nasıl bir çalışma yapabilirim. Örneğin bir banka işlemlerini yaparken pcler hiç kasılmıyor. milyonlarca müşterisi var üstelik. benim veritabanı mysql php dede aynı kasılma var C# la bağlanayım dedim ondanda aynı kasılma var . Benim ne yapmam lazım.bu söylediklerim lokalde üstelik.

Daha güçlü bilgisayarda çalış o zaman hocam. Ramı ve CPU'su yüksek. Örn: 8 gb 3.5 ghz gibi

Yada şöyle deneyin.

C:\Windows\System32\drivers\etc

içerisindeki hosts dosyasında

127.0.0.1 localhost

içinden # işaretini kaldırın deneyin.

hocamm veri tabanının ortak sorunudur veriler arttıkça veri tabanı şişer ve arama yapmak zormlaşır eğer alan sayın çoksa veya resim filan içeriyorsa onlardan belki kesinti yapman gerekebilir

KingSkrupellos' Alıntı:
Daha güçlü bilgisayarda çalış o zaman hocam. Ramı ve CPU'su yüksek. Örn: 8 gb 3.5 ghz gibi

Yada şöyle deneyin.

C:\Windows\System32\drivers\etc

içerisindeki hosts dosyasında

127.0.0.1 localhost

içinden # işaretini kaldırın deneyin.
Hocam benim pc nin güçlü olması önemli değil sonuçta ben bu programı verdiğim adamlar bağlanırken ne yapacaklar. bugün banka işlemleri için giriş yaparken sonuçta bir sorgu çalıştırıyoruz o zaman niye pc kasılmıyor. # işaretine baktım yok hocam

Sayın hocam, mysql sunucunun kurulu olduğu bilgisayarın özellikle RAM miktarı ve hızı iyi olmalı. Bankalar normal bilgisayar kullanmıyorlar, sunucu kullanıyorlar. Sorguyu yapan, gişedeki bilgisayar değil, veritabanı yönetim sisteminin kurulu olduğu sunucudur.
Veritabanını optimize etmek, tablolar için indeks oluşturmak, işlemleri mümkün olduğunca birincil anahtara, sayısal alanlara dayalı olarak yapmak, arama vs. yaparken programlama dilini değil SQL komutlarını kullanmak sisteminizi rahatlatacaktır. Ancak milyonlarca verinin olduğu bir ortamda kişisel bilgisayarlar pek yeterli gelmeyecektir.

BBNET
Geri