Veritabanını import etme

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar localde hazırladığım web sayfasını webw taşımak istiyorum. Alan adı - hostin filan bunları aldım. Ftp ile dosyaları göndersim.

Database'i phpmyadmin ile import etmem gerekiyormuş. Nasıl yapabilirim? Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var...

zafer_can' Alıntı:
Arkadaşlar localde hazırladığım web sayfasını webw taşımak istiyorum. Alan adı - hostin filan bunları aldım. Ftp ile dosyaları göndersim.

Database'i phpmyadmin ile import etmem gerekiyormuş. Nasıl yapabilirim? Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var...

Öncelikle cpanelden mysql yönetiminden veritabanı ve kullanıcısı oluşturup bunları ilişkilendireceksiniz. Daha sonra localdeki phpmyadminden export (dışarı aktar) ettiğiniz sql ya da .gzip dosyasını cpaneldeki phpmyadmin'den import (içeri aktar) edeceksiniz.

Biraz araştırıp bu işi öğrenmeniz gerekir hocam. Görsellerle anlatan siteler mevcut.

Hocam ilk kurarken veritabanı oluşturdum. cpanel dediğiniz nedir onu anlayamadım. Masaüstüne dışa aktarma yaptım zipli dosya oluştu. Orada kaldım. Görsel anlatan site öneriniz var mı?

Local
1.Localde phpmyadmin sayfanı aç >>> Dışarı Aktar(Export)
2.Dışarı Aktar bölümünde bütün veritabanları seçili olduğundan emin ol, alt tarafta gzip seçeneğini seç >>>>> Tamam tıkla
3. Masaüstüne kaydet
Net
1.Kullanıcı adı şifrenle giriş yap>>>phpmyadmin sayfanı aç
2. İmport(İçerik aktar) tıkla
3.Masaüstüne kaydettiğin dosyayı Gözat butonuna tıklayarak seç ve Tamam a tıkla

Kolay gelsin.

Bence şöyle yap hocam;

1- Tüm dosya ve klasörlerini hosta gönder (fazladan installation klasörünü de gönder) ve hosttaki config dosyanı sil
2- Hostta kafana göre bi vt oluştur, kullanıcısını ata,
3- Localden veritabanının yedeğini almak yerine, veritabanındaki tüm tabloları seçip onların yedeğini al, kaydet,
4-Domain adresinle sitene giriş yap, installationu attığımız için normal joomla kurulumu yap (Böylelikle tmp-plg klasörlerinin yerini falan tek tek ayarlamak zorunda kalmazsın, otomatik olarak hosta uyumlu hale getirilmiş bi config dosyan oluşur)
5-Phpmyadminden veritabanında oluşturulan tabloların hepsini sil, localde yedeğini aldıklarını içe aktar diyerek yükle. ve tabiki installation klasörünü ortadan kaldır :D

Bu şekilde yaparak elle tek tek düzelten gerekn sorunları joomla kurulumu senin yerine halletmiş olur. Aksi halde olmadık sorunlar çıkabilir

BBNET
Geri