Veri tabanında bilgi aynı olursa?

Kodla Büyü

cinefil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Ben ASP.NET ile web tabanlı diş otomasyonu yapıyorum... veri tabanım access... mesela tc kimlik nosunu girdiğimde veri tabanına kayıtlı aynı tc nolu başka birisi varsa "zaten kayıtlısınız" diyen ve kayıta izin vermeyen bir kod bloğu hazırlayacaktım ama zorlandım. internetten baktım yine yapamadım... nasıl yapabilirim.. yardımcı olursanız çok sevinirim.. kod paylaşmak isterseniz sql kodu da paylaşabilirsiniz...accesse çevirmeye çalışırım... veya bunu anlatan döküman varsa paylaşabilirsiniz... yardım lütfen..

hocam öncelikle insert işlemi yapmadan önce sorgu yapman lazım.
select count(*) from Musteri WHERE Tc=MusteriTc
gibi burada senin eklemek istediğin tc daha önce bir kayıtta kullanılmış mı bakman lazım, dönen değer 1 ise var 0 ise yoktur. dönen değer 1 ise hata verdir 0 ise yeni kayıt eklensin

Hocam basit olarak şöyle yapabilirsiniz, vb.net kullanacağım....

Imports System.Data
Imports System.Data.OleDb

Partial Class _Default
Inherits System.Web.UI.Page

Dim baglan As OleDbConnection
Dim adap As OleDbDataAdapter
Dim dt As DataTable

Protected Sub Button1_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
baglan = New OleDbConnection("Provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=|datadirectory|\vt_musteri.accdb")
baglan.Open()
adap = New OleDbDataAdapter("select * from tbl_musteri where kimlik='" & TextBox1.Text & "'", baglan)
dt = New DataTable
adap.Fill(dt)
baglan.Close()
If dt.Rows.Count > 0 Then
MsgBox("Bu muşteri daha önceden kaydedilmiştir")
Else
' Ekleme işlemini burdan devam edersiniz hocam....
End If
End Sub
End Class

OledbCommand al = new OledbCommand("Select * from tabloadı where TC='" + TextBox1.Text + "'",conn);
OledbDataReader dr = al.ExecuteReader();
if (dr.Read())
{
Response.Write("Bu isim kullanılamaz");
}

else
{
Response.Write("Bu isim kullanılabilir");//Buraya da ekleme işlemini yazdırırsınız çözüm yolu çok
}

BBNET
Geri