Veri tabanına kayıt problemi...

Kodla Büyü

zulfikar1985

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Şöyle bir soruna sahibim. Kullanıcının şifre ile giriş yapabildiği bir sayfa mevcut. Bu sayfada kendisinden bir anket doldurması bekleniyor. Ankette 220 civarında cevap bekleyen soru var. Her soru için veri tabanına cevaplandı için 1, cevaplanmadı için 0 kaydedecek. Ancak, ben test ettiğimde gayet iyi çalışırken, siteye 30-40 üzeri kullanıcı giriş yaptığında anket gönder butonuna basıldığında direk olarak giriş ekranına atıyor. Kendim test ederken, anket maddelerinde süre harcamadan hızlıca dolduruyorum ve %70-80 ini işaretliyorum. Öğrencilerim, doldururken ise ister istemez madde başına 20-30 sn harcıyorlar. Daha önce karşılaşan arkadaşlar v.s. varsa özellikle onalrdan çözüm önerisi bekliyorum.

PHP ve MySQL kullandığınızı varsayarak, veritabanından verileri çektikten sonra bağlantıyı sonlandırmayı deneyin. Normalde bu işlem otomatik yapılır ama eğer bu ayarlı değilse bu durumda sunucu 30-40 bağlantıdan sonrasına izin vermeyebilir.
Eğer sistemde session kullanıyorsanız, oturum zamanlarıyla ilgili bir sorun olabilir. TimeOut gerçekleşiyor olabilir.

Hocam, öncelikle cevap için teşekkürler. Varsayıyorum, timeout oluyor. Çünkü, siteden dışarı giriş sayfasına atıyor. PHP'de session time out özelliğini ayarlamak için bir yöntem var mı? Uzun zaman önce asp ile uğraşmıştım onda yanlış hatırlamıyorsam direk belirleyebiliyorduk. Bunun için ne phpmanuel de nede başka bir yerde direk komut bulamadım.

BBNET
Geri