Ventoy ile Boot Edilebilir USB Nasıl Yapılır? (Adım Adım Anlatım)

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Ventoy ile Boot Edilebilir USB Nasıl Yapılır? (Adım Adım Anlatım)

Ventoy ile ilgili bilinmeyenleri anlattığım videom hazır.

Bu videoda Ventoy kullanarak nasıl boot edilebilir bir USB bellek oluşturabileceğinizi adım adım gösteriyorum.Tek bir USB bellekle İmaj Dosyaları, Windows, Pardus, Linux veya diğer işletim sistemlerini kolayca kurabilirsiniz.Ventoy sayesinde artık her ISO için ayrı USB hazırlamanıza gerek yok!

teşekkürler. eline sağlık hocam. okullarda lazım oluyor idarecilerimiz istiyor nasıl yapılacağını. onlara göndermelik video olmuş. kolaylıklar dilerim

@hasari hocam rufus ile imaj yazdırırken iso modunda ve dd modunda yazdırma seçenekleri çıkıyor bunların farkı ne hangisi seçilmeli?

@hasari hocam rufus ile imaj yazdırırken iso modunda ve dd modunda yazdırma seçenekleri çıkıyor bunların farkı ne hangisi seçilmeli?
Clonezilla iso dosyasını Hybrid oluşturuyor yani hem iso formatına uygun hemde DD moduna uygun. İso formatında boot ettiğinizde flash belleği bootable hale getiriyor ve iso içerisindeki dosyaları buraya direk kopyalıyor. Örneğin imaj veya iso 4 GB ise flash bellekte 32 GB ise kalan 28 GB kullanıcının normal kullanmasına izin veriyor yani bu flash belleği yine keyfinize göre ister linux olsun ister windows olsun flash belleği kullanabiliyorsunuz. DD modunda yazdırdığınızda ise flash bellek formatlanıyor ve 2 bölüme ayrılıyor 1. bölüm direk iso dosyası boyutunda ayrılıyor yani 4 GB, kalan kısım ise yani 28 GB lık alan boşta raw olarak kalıyor. Bu kalan kısmı veya flash belleği işletim sistemi altında artık göremiyorsunuz. Ama içerisine imaj veya iso bootable edilmiş oluyor. Kısacası iso formatı daha iyi, fakat bazı linux sistemleri DD motta bootable edilebiliyor yani bu modda boot ederseniz kurabiliyorsunuz. Birde rufus ile tek bir tane işletim sistemi boot edildiğinden kullanışsız oluyor bu sebeple ventoy öneriyoruz. Ventoyunda şu dez avantajı var eski model cihazlarda ventoy kullanılamayabiliyor hata veriyor. Eski cihazlarda rufus sorunsuz kullanılıyor. Yani yerine göre tercih yapmak gerekiyor bir birlerinin yerini dolduramıyorlar ikisininde kendine göre avantajları var. Rufusta da mümkün oldukça iso modunda boot etmek daha iyidir ama eğer sorun çıkıyorsa DD moduna dönmek gerekiyor. Zaten dikkat ederseniz rufus varsayılan olarak iso modunu tercih ediyor. Durum böyle hocam inşallah anlatabilmişimdir. :)

ilksms
Geri