denizlerb' Alıntı:aslında gayet normal bi soru ama "bi tarafınamı" deyince nedense herkes malum organı anlıyor. sanki insanın tek tarafı o organmış gibi.
kgunduz' Alıntı:S.a. arkadaşlar.
Bi öğrenciye sopamı kırdığı için "sopa bi tarafına mı battı" dedim diye veli şikayete gelmiş)
Gülermisin ağlarmısın ...
bilgisayarbilisim33' Alıntı:denizlerb' Alıntı:aslında gayet normal bi soru ama "bi tarafınamı" deyince nedense herkes malum organı anlıyor. sanki insanın tek tarafı o organmış gibi.
bazı çocuklar sadece o organdan oluşuyor.
İlk önce çocuğumu sorgularım. Öğretmenin sopasını neden kırdın diye. Sanki çocuk çok masum gibi konuşuyor bazı arkadaşlar. O sopayı kıran öğrenci muhtemelen derslerde de yaramazlık yapıyor ve öğretmenin canını yeteri kadar sıkıyordur eminim.zaferu' Alıntı:kendi çocuğunuza biri aynı sözü kullansa ne dersiniz çoook merak ediyorum.
zaferu' Alıntı:kendi çocuğunuza biri aynı sözü kullansa ne dersiniz çoook merak ediyorum.
mezbele' Alıntı:bilgisayarbilisim33' Alıntı:denizlerb' Alıntı:aslında gayet normal bi soru ama "bi tarafınamı" deyince nedense herkes malum organı anlıyor. sanki insanın tek tarafı o organmış gibi.
bazı çocuklar sadece o organdan oluşuyor.
uhaha:
benim söylemek istediklerimde bu teşekkür ederim desteğiniz içincancoban' Alıntı:arkadaşlar bence öğretmenin "bi tarafına mı battı" sözünü kullanması öğretmenlik etiğine uymuyor. bu söz öğrenciye ağır gelmiştir demek istemiyorum kesinlikle (ağır gelmesi çok küçük ihtimal) çünkü onlar kendi aralarında ne ağza alınmıcak kelimeler sarfediyorlar.
şu çok acı gerçek oldu artık, öğrenciler öğretmenlerin özel eşyaları ile çok haşır neşir oluyorlar, karıştırırken hiç izin almak gereği duymuyorlar. daha da acısı yukarıda konuyu açan arkadaşın başına geldiği gibi zarar da verebiliyorlar. sonra hiç kendilerinde suç yokmuş gibi o sözden alınıp küçük düşüyor, aşağılanmış duygusuna kapılıyorlar (!)
üzüntü verici bir olay
bilgisayarbilisim33' Alıntı:denizlerb' Alıntı:aslında gayet normal bi soru ama "bi tarafınamı" deyince nedense herkes malum organı anlıyor. sanki insanın tek tarafı o organmış gibi.
bazı çocuklar sadece o organdan oluşuyor.
:+1:inanakyol' Alıntı:Bence bu cevap ağır olmuş. Ayrıca sormak istiyorum olay bu noktaya gelene kadar o öğrenciyle aranızda neler oldu hocam. Birşey olmadıda durup dururken yaptıysa zaten o öğrenci problemlidir. Problemli öğrenciyede bu şekilde karşılık verilmez. Sınıf öğretmeniyle konuşulur, velisiyle konuşulur, rehberlik servisine gönderilir. Her sınıfta problemli sorun çıkaran öğrenciler var. Ve sınıfta ders işleyebilmek için bu öğrencilerin disipline edilmesi gerekiyor. Ama bunu aldığınız öğretmenlik eğitimine pedagojik formasyona göre yapmalısınız diye düşünüyorum. Buda öğrenciyi iknadan geçer.
zaferu' Alıntı:öğretmenin eşyası dediğiniz sopa öylemi yazık gerçekten.
öğrencinin davranışı doğru demedim zaten, öğrenci için daha doğru bir tepki verilebilir diye düşünüyorum