100 Mbit Metro fiber kullanıyoruz. 1 haftadır okulda yoktum, bugün döndüm ve baktım ki tüm tahtalar internete giremiyor. Sorunun DNS ayarlarından kaynaklandığını gördüm. Hotmail'e girilemediği için daha önce hepsini 8.8.8.8 yapmıştım. Sanırım geçen hafta MEB internetinde bir ayar yapılarak DNS değiştirilerek çıkış yapılmasını engellemişler.
Denediğim hiç bir DNS işe yaramadı.
Teamviewer ve Ammyadmin çalışmıyor.
Logoxnet çalışmıyor.
Hotmail'e ve Yahoo'ya girilemiyor.
www.microsoft.com da dahil bir çok siteye girilmiyor. Sebep olarak da "Kurumunuzun kullandığı internet profili bu siteye girmenizi yasaklıyor" benzeri bir sayfa açılıyor.
Artık neye nasıl saracaklarını şaşırmış durumdalar ve iyice saçmalamaya başladılar. Millet e-posta hesaplarına girmez oldu. 147'ye şikayette bulundum, müdür baş yardımcısı da dilekçe yazdı. Bir de geçen haftalarda okullarda özel internet hattı kullanımı yasaklanmıştı ki bu da cabası.
Bakanlığımız çalışıyor evvel Allah...
Denediğim hiç bir DNS işe yaramadı.
Teamviewer ve Ammyadmin çalışmıyor.
Logoxnet çalışmıyor.
Hotmail'e ve Yahoo'ya girilemiyor.
www.microsoft.com da dahil bir çok siteye girilmiyor. Sebep olarak da "Kurumunuzun kullandığı internet profili bu siteye girmenizi yasaklıyor" benzeri bir sayfa açılıyor.
Artık neye nasıl saracaklarını şaşırmış durumdalar ve iyice saçmalamaya başladılar. Millet e-posta hesaplarına girmez oldu. 147'ye şikayette bulundum, müdür baş yardımcısı da dilekçe yazdı. Bir de geçen haftalarda okullarda özel internet hattı kullanımı yasaklanmıştı ki bu da cabası.
Bakanlığımız çalışıyor evvel Allah...