VB service yazmak?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

DynEd programının çalışması için sistem saatinin doğru olması gerekiyor.
Bilgisayarlarımızdaki pillerin hepsi bitik durumda. İdare , pil almaya karşı çıkıyor.
Bilgisayarda windows her açıldığında sistem saati yanlış uyarısı hatası veriyor hoşgeldiniz ekranından önce.

İstemci - sunucu mantığıyla çalışacak bir program düşünüyorum.
Bilgisayar açıldığında , sunucudan saat bilgisini isteyecek.
Gelen saat bilgisine göre sistem saatini güncelleyecek
Açılıştaki programlarda yer alırsa , hata vermeye devam edeceği için hizmet olarak yapılması gerekiyor.

Bu projeyi VB'de nasıl gerçekleştirebiliriz?

Windowsun otomatik zaman güncelleme intervalini düşürerek yapabilirsin.
Kayıt Defterinde (Regedit)
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ W32Time \ TimeProviders \ NtpClient \
SpecialPollInterval değeri normalde 604800 saniyeye (7gün) ayarlıdır.
Bu değeri VB ile 1sn yapabilir. Tarih saatteki değişmeyi kontrol eder, değişme gerçekleştiğinde tekrar değeri eski haline döndürürsün.

Böylece Server/Client ile windows uğraşır. Sen sadece registry değerlerini değiştirirsin.

Bir de windows içindeki güncelleme aracı var.

C:\WINDOWS\system32\w32tm.exe /resync /nowait

şeklinde çalıştırarak güncelleme yapmasını sağlayabilirsin. Bu komutu bir kısayol yapıp başlangıç'a atman yeterli.

c1han Önerilerin için teşekkür ederim.

Ancak , başlangıç kısmına eklemek sorunu 1. derecede çözmüyor. Çünkü bilgisayar ilk açılışta başlangıç'taki programları çalıştırmıyor. Hoşgeldin ekranından önce sistem saati geçersiz hatası veriyor.

Windows'daki saat güncelleştirme özelliği , RPC sunucusu çalıştırılamıyor hatası vererek , saat güncellemesi yapamadı maalesef

net time \\MudurYrd /SET /YES

yukarıdaki komut MudurYrd adlı bilgisayardan saati güncelliyor. benim için mantıklı çünkü zil o bilgisayardan çalıyor ve saati sürekli güncel. Ayrıca meb adsl kullandığımız için bir türlü windowsun saat güncellemesini yapamadım. yukarıdaki komutu bat dosyası yapıp windows servisi yaptırdım Resource Kit'i kullanarak ancak çalışmadı. Netop'dan çalıştır komutuyla çalıştırayım dedim o da öğrenci hesapları kısıtlı olduğu için yetkiniz yok diyor. işin aslı bu servisi yazmayı ben de düşünüyorum.

Okul içinde zaman sunucusu kurabilseydim windowsun kendi fonksiyonu yetiyor. Ancak zaman sunucusu bulamadım. Dış sunuculardan da meb filtreden dolayı güncelleme yapmıyor.

BBNET
Geri