manisali16
Üye
herkese selamlar arkadaşlar...nasıl bi sıkıntım olduğu konusunda bir fikrim yok ancak olan bu durum fazlasıyla canımı sıkıyor :verymad:
durum şu.access veri tabanımda uretici_tbl isiml, bir tablom var bu tamlomda 3 farklı alan (uid-sayi,ureticiadi-metin,sinifi-metin) mevcut.program daha iyi işlevsellik kazansın diye tablomadaki uid alanını otomatik sayı verdim ve bu sayede kullanıcı VB.nette uretici formunu çalıştırdığında sadece üretici adı ile sınıfını girmesini sağlamayı amaç edindim.ancak yaşadığım bir problem var.ben accesste gerekli düzenlemeleri yapıp kaydet deyip çıkıyorum ve VB.nete geri dönüp programı yeniden açıp çalıştırıyorum.uretici formunu çalıştırdığım anda her şey eskisine dönüye access tablosunu ilk haliyle çalıştırıyor (uid-sayi,ureticiadi-metin,sinifi-metin) şeklinde tabloyu eski haline çeviriyor ve içerisinde daha önceden var olan bilgileride getiriyor :S
bunun neden olduğu konusunda bir fikri olan arkadaşlarımız varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim yarına kadar bu sorunu halletmem gerekiyor :?
işe yarar mı bilmiyorum ama size tabloya bağlantı kodlarınıda veriyorum
---------
Private Sub Uretici_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'TODO: This line of code loads data into the 'MarketotomasyonDataSet.sinif_tbl' table. You can move, or remove it, as needed.
Me.Sinif_tblTableAdapter.Fill(Me.MarketotomasyonDataSet.sinif_tbl)
Dim baglanti, sorgu, yol As String
yol = Directory.GetCurrentDirectory()
yol = yol + "\\marketotomasyon.mdb"
baglanti = "provider=microsoft.jet.oledb.4.0; data source=" + yol
sorgu = " select * from uretici_tbl"
OleDbConnection1 = New OleDbConnection(baglanti)
OleDbConnection1.Open()
OleDbDataAdapter1 = New OleDbDataAdapter(sorgu, OleDbConnection1)
DataSet1 = New DataSet
OleDbDataAdapter1.Fill(DataSet1, "uretici_tbl")
DataGrid1.DataSource = DataSet1.Tables("uretici_tbl")
End Sub
-----------
bağlantıda sıkıntı yok ama bağlandıktan sonra her şey eski haline dönüyr :S
durum şu.access veri tabanımda uretici_tbl isiml, bir tablom var bu tamlomda 3 farklı alan (uid-sayi,ureticiadi-metin,sinifi-metin) mevcut.program daha iyi işlevsellik kazansın diye tablomadaki uid alanını otomatik sayı verdim ve bu sayede kullanıcı VB.nette uretici formunu çalıştırdığında sadece üretici adı ile sınıfını girmesini sağlamayı amaç edindim.ancak yaşadığım bir problem var.ben accesste gerekli düzenlemeleri yapıp kaydet deyip çıkıyorum ve VB.nete geri dönüp programı yeniden açıp çalıştırıyorum.uretici formunu çalıştırdığım anda her şey eskisine dönüye access tablosunu ilk haliyle çalıştırıyor (uid-sayi,ureticiadi-metin,sinifi-metin) şeklinde tabloyu eski haline çeviriyor ve içerisinde daha önceden var olan bilgileride getiriyor :S
bunun neden olduğu konusunda bir fikri olan arkadaşlarımız varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim yarına kadar bu sorunu halletmem gerekiyor :?
işe yarar mı bilmiyorum ama size tabloya bağlantı kodlarınıda veriyorum
---------
Private Sub Uretici_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
'TODO: This line of code loads data into the 'MarketotomasyonDataSet.sinif_tbl' table. You can move, or remove it, as needed.
Me.Sinif_tblTableAdapter.Fill(Me.MarketotomasyonDataSet.sinif_tbl)
Dim baglanti, sorgu, yol As String
yol = Directory.GetCurrentDirectory()
yol = yol + "\\marketotomasyon.mdb"
baglanti = "provider=microsoft.jet.oledb.4.0; data source=" + yol
sorgu = " select * from uretici_tbl"
OleDbConnection1 = New OleDbConnection(baglanti)
OleDbConnection1.Open()
OleDbDataAdapter1 = New OleDbDataAdapter(sorgu, OleDbConnection1)
DataSet1 = New DataSet
OleDbDataAdapter1.Fill(DataSet1, "uretici_tbl")
DataGrid1.DataSource = DataSet1.Tables("uretici_tbl")
End Sub
-----------
bağlantıda sıkıntı yok ama bağlandıktan sonra her şey eski haline dönüyr :S