Vb.NET te ListBox Güncelleme Sorunu

Kodla Büyü

nylday

Üye
Arkadaşlar VB'de sınav programı otomasyonu yapmaya çalışıyorum ancak ufak bir sorunum oldu yardımcı olursanız sevinirim.
textbox a girdigim verilerin listbox a anında eklenmesini istiyorum ancak olmuyor. programı açıp kapattıgım zaman eklenmiş görünüyor.
ListBox.Refresh()
ListBox.Update()
bunları denedim ama bir fayda olmadı. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok teşekkurler...

veritabanı bağlantısı varsa listbox ı değil data recordseti refresh etmen lazım

Hocam biraz daha açıklama yaparmısın bir veritabanında mı ekleme yapıyorsun buraya ?
Eğer öyle bir durum varsa dataseti de yenileyip ardından listbox ı yenilemen gerekir. Yada ekleme işlemini ayrı bir fonksiyon olarak tanımla
veritabanına ekleme işlemi yapıldığında o fonkisyonu çağır otomatik olarak eklensin

şimdi şöyle bir durum var benim tam olarak yapmaya çalıştıgım şey: textbox a veri giriyorum onu access veri tabanına kodla atıyorum. aynı anda listbox ı da kodlarla veri tabanına bagladım ben veriyi ekledgm anda listbox tada görünsün istiyorum ancak programı acıp kapattıgımda güncelliyor.
fakülte adı ekliyorum anında görünsün istiyorum çünkü kullanıcı o veriye tıklayıp kullanabilecek.

Ekli dosyalar

Yıllar önce Delphi'de bu sorunu dataset'in requery() metoduyla çözüyorduk. .Net'te de benzer bir şey olabilir.

nylday' Alıntı:
şimdi şöyle bir durum var benim tam olarak yapmaya çalıştıgım şey: textbox a veri giriyorum onu access veri tabanına kodla atıyorum. aynı anda listbox ı da kodlarla veri tabanına bagladım ben veriyi ekledgm anda listbox tada görünsün istiyorum ancak programı acıp kapattıgımda güncelliyor.
fakülte adı ekliyorum anında görünsün istiyorum çünkü kullanıcı o veriye tıklayıp kullanabilecek.

Hocam şuanda bulunduğum bilgisayarda .net kurulu değil. Ama kodlarını notdefterinde inceledim önceki mesajımda yazdığım gibi bir çözüm önereceğim sana

Öncelikle kodlamada form load ve buton içene kod yazarken her ikisinde de veritabanına bağlanmak için değişken tanımlamışsın ardından da bağlantı sağlamışsın o işlemi şöyle yap bu şekilde list işleminide halletmiş olacaksın

Öncelikle global olarak değişkenleri tanımla

fonksiyon bağlantı
Burada veritabanına bağlantı kodlarını ekle
end sub

fonksiyon listeleme
senin form loaddaki kodların
değişken tanımlama haricindeki kısım
end sub

fonsiyon ekleme
buton içindeki kodlar
değişkenler harici kalan kısım
Can alınıcı kısım
Burada tekrar listeleme fonksiyonunu çağır
end sub

Umarım açıklayıcı olmuşumdur hocam beklersen yarın kodlama yapıp eklerim buraya tekrardan

Hayırlı akşamlar

Hocam şöyle bir alt program yaz. butona bastığında son kodda Listele alt programını çalıştır.Aynı sorunu bende yaşamıştım.
Tabi bağlantı kodlarını kendine göre düzenlemeyi unutma...
Private Sub Listele(ByVal SQL As String)
Dim baglanti As New OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='vt1.mdb'")
Dim veriler As New DataTable("veriler")
Dim adapter As New OleDbDataAdapter(SQL, baglanti)
adapter.Fill(veriler)
Listbox1.DataSource = veriler
End Sub

butonun tik olayına select * from sql cümlesini de ekledim listboxta güncelledi aynı anda yani sorunu başka bi yöntemle çözdüm çok saolun arkadaslar. umarım aynı sorunu yaşıyan arkadaslarada yardımcı olmuşuzdur.

BBNET
Geri