v.b soru bankası

Kodla Büyü

24emre

Üye
v.b de soru bankası projesi yapıyorum. İlk açılışta güvenlik anahtarlı kullanıcı girişi var. ardından soru bankası geliyor.soruları radio buttonlu şekilde yaptım. soruları ve cevapları radio buttonlara yazmadım ama radio buttonların cevap anahtarlarını kod bölümünden belirledim. Proje tam bitmedi araba yarışı felan da ekleyecem.
Bu benim final notum olacak yalnız hocama gösterdiğimde dedi ki soruları Access veri tabanına kaydet, daha sonra radio buttonların text özelliğinden Access te kayıt ettiğin soruları çek ve rastgele şekilde gelsin sorular dedi. Daha önce yapan oldu mu? Nasıl yapacağım acaba yardımcı olabilir misiniz?
projeyi yapabildiğim kadarıyla şimdiki halini ekledim

Ekli dosyalar

Bu vb olayı benim için bitti.Senelerimi verdim , okadar kitap aldım. Eğitim setleri ... Ama anladım ki Microsoftla bu iş ol-mu-yor. vb öğrenmek zorunda kaldığınız içinde üzüldüm .

programlamcılığı bıraktım. web üzerine vakit buldukça uğraşıyorum. VB 6.0 için dersaneye bile gittim .Bana söylenilen hep şu oldu hangi programı yaptın.
Bende yaptıklarımı söyleyince eee bunlar yapıldı. Bidaha neden uğraştın dediler. evettt onlarhaklıydı. biz boşu boşua uğraşıp durduk. VB yi çok çok iyi bilmedikçe orjinal bişeyler yapmanız mükün değil.
Birde microsoftun ağır hantal programlarını kullanmak, onlar için kaynak bulmak oldukça zor.

VB yi programlama mantığını öğrenmek için öğrniyorsan iyi. Ama öğrenmişken iş yapan bişeyler olsun artık herşey web üzrinden yapılmaya başlandı. Web de orjinal bişeyler yapabilirsin.

Önemli olan faydalı bişeyler üretmek.

hocam elbette vb6 ile olacak işler değil.. vstudio tabanlı programlar şimdi hakkaten iyi, delphi bile eski değerini çoktan yitirdi.. ayrıca şu an en çok kaynak sanırım yine vstudio tabanlı programlarda var.. orijinallik konusunda da ikisi de aynı durumda.. sonuçta webde de çok şey yapıldı.. tabiki web teknolojilerinin kullanıcı sayısı çok daha fazla olabildiği için revaçta, haklısınız

o değil de vb 6 mı kaldı hocam.

.net varken hala eski teknolojilere yoğunlaşmak nedir?

soru bankası projesi de güzel ayrıca. ve bununla ilgili internette yığınla kaynak var, bence google amca size çok daha iyi yardımcı olabilir.

Google da baktım da tam isteğimi bulamadım. Yani benim şuan ki yaptığım şekilde varda istediğim şekilde bulamadım

Şöyle bir kod önerdiler bana bunu kullanarak Access den çekebilirsin diye.
Ekledim dosayayı

Ekli dosyalar

• kod.rar
    kod.rar
    5.7 KB · Görüntüleme: 41
Google'da vb.net ile access veritabanı kullanımı konusunu araştırırsanız, probleminizi çözmek için bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız dil her ne kadar visual basic olsa da piyasada vb.net olarak geçer.
Araştırmanız ve yapmanız gereken,
Eğer access biliyorsanız, nasıl bir veritabanı hazırlamanız gerektiği
Vb.net içerisinde bu veritabanına nasıl bağlanabilirsiniz, Veritabanındaki bilgilere nasıl ulaşabilir, yeni bilgi nasıl kaydedebilirsiniz, silebilir, düzenleyebilirsiniz.
Bu forumda ya da başka bir forumda kimse size kodların tamamını veremez, vermez. Sizin ne yapmak istediğinizi ancak siz bilebilirsiniz, bu nedenle de nasıl yapabileceğinizi öğrenip, zaman geçirmeden çalışmaya başlayın.

BBNET
Geri