Sayin hocam size katkularindan ve avantajlarindan da bahsedebilir misinizkeyloger' Alıntı:Bu bölümde yüksek lisans yapıyorum, tez savunmasına girecem haziran ortasında. Bu güne kadar izlenim ve tecrübelerimi paylaşayım istedim. Bölüm dersleri internet üzerinden online şekilde veriliyor, derse katılamazsanız sonradan izleme şansınız var. Hocasına göre ödev sıklığı değişebiliyor kimisi her hafta verirken kimisi ayda bir verebiliyor. Yapılan bu ödevler yada vize haftası verilen ödev vize notunuz oluyor. Finaller yönetmeliğe göre yüz yüze yapılmak zorunda ama onda da ödev hazırlayıp götürüyorsunuz yada hocaya bağlı olarak yollayabiliyorsunuz. Dönemlik şuan için harç 1260 yada 1280 olması lazım. Bölüme her alandan başvuru yapılabiliyor öğretmen mühendis yada polis olmanız önemli değil. Ales puanı+ yabancı dil sınavı+ diploma notu ve de mülakat puanına göre öğrenci alımı yapıyorlar. Önceden bu kadar çok bilinmediği için 75 ales yeterken geçen dönem 85 le arkadaşım giremedi. Doktora yapmak isteyenler sosyal bilimler yada fen bilimleri enstitülerine bağlı olan alanlarda doktoralarını yapabiliyorlar, yapan var oradan biliyorum. Kontenjan eylülde 25, şubatta 10 diye biliyorum ama bu değişebilir.
Teşekkürlerkeyloger' Alıntı:Hocam katkı olarak kariyer yapmış oluyorsunuz iştedil olayını çözsem doktora düşünüp unv ye geçmeyi düşünebilirdim, ama zor iş. İlerde kariyer basamakları gelirse faydası olur düşüncesi ve bi gazla başlamıştım. Dersler size öyle çok yeni birşeyler katmaz hocam yüksek lisans da, orada amaç bilimsel çalışma yapmanızdır.