uzak mysql bağlantısı

Kodla Büyü

repocket

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, yerel sunucumda wamp kurulu. Buradan host üzerindeki mysql e bağlanıp sorgulama yapmam gerekiyor.

Basit gibi görünen işin içinden bir türlü çıkamadım.
Host üzerindeki cpanelde remote access alanından bilgisayarımın ip sine izin verdim. % işareti ile tüm bağlantılara izin veriliyor yazıyordu sayfada. Mantık sınırlarını zorlayarak hem sadece % , hemde her ip bloğu için %.%.%.% şeklinde izinler tanımladım.

Bağlantıda localhost yazan yere direk ip adresini yazdım, bazı yerlerde gördüğüm şekilde ip başına http:// veya https:// ekleyerek girdim, fakat bir türlü bağlanamadım.

Başka bir host üzerinden bağlanmayı da başaramadım. sürekli mysql_connect satırı false değerini döndürüyor.

Hostun müşteri temsilcilleri ile görüştüm onlar uzaktan bağlantıya açık alanınız diyorlar.

Kod paylaşayım diyeceğim ama başka yerlede hali hazırda çalışan beşten fazla farklı bağlantı fonksiyonu kullandım, yeni veritabanı kullanıcısı eklemeyi denedim, sonuç aynı.

Önerisi olan var mı?

Hatirladigim kadari ile cpanelden izin vermenin disinda baglanilacak sunucu adresi olarak sadece ip degil ip yanina iki nokta ve port numarasi da yaziliyordu ya da modeminizden port yonlendirmesi gerekiyor da olabilir. Su an disaridayim, bilgisayarima not almistim. Bakinca paylasirim.

Bence de port ayarlarınızla ilgili sıkıntı var. @eya hocamın dediğinin yanında mutlaka modemin ya da kendi bilgisayarınızın firewall ayarlarını kontrol ederek, uzak bağlantı için hostunuzdaki sql sunucunun portuyla ilgili gerekli izinleri verin ya da en azından kontrol edin.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler, port numarasını da yazdım, sonuç aynı. Aldığım hata
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 110

Gece yarısından beri kafayı yiyeceğim artık :verymad:

hem kendi bilgisayarımdan hem başka bir host üzerinden deniyorum.
ip adreslerine izinleri verdim, belki on defa kontrol ettim, modemi kontrol edeyim olmazsa ama başka hosttan da bağlanamadım ki

Bilgi gondermede sikinti gorunmuyor ancak mysql baglanti portundan donus icin modeminizden port yonlendirmesi yapmaniz gerekiyor.

Baska hosttan baska hosta baglanti kurmak sunucunun port yonlendirmesine izin vermeyecegi icin imkansiz gibi birsey. Ben localden online'a baglanmistim.

Siz deyince bir deneyim dedim. Cpanelden Remote Mysql kısmından ip adresimi ekledim. sonra mysql veritabanı adını ve kullanıcı adını ve poraları kontrol ettim yanlışlık olmasın diye
sonra bende kurulu olan Navicat for mysql programından yeni bağlantı yaptım. host name kısmına direk hostumun adresin yazdım. 7eminotopark.com gibi bağlan test ettim. Gayet hızlı çalışıyor. sanki localhostta çalışıyor gibi açıldı. İsterseniz özelden bilgilerimi vereyim bir deneyin (Tabi denemek istiyorsanız ip numaranızı bana söylemeniz gerekli)

Standart port numarası 3306 . Buna modeminizden izin verip bir deneyin.

BBNET
Geri