uyku apnesi(uykuda nefes durması)!

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar şimdi doktordan geldim cumartesi günü uyku testi yaptırmıştım sonuçlar bu gün çıktı, sonuç çok kötü tam 276 kez nefesim durmuş, 105 kere 1dk nın üzerinde nefes durmuş, 276 nefes durmasında ortalama 25 sn, en uzun 105 sn, doktor bu durumun acil çözülmesi gerektiğini kilo vermem gerektiğini ancak kilo verecek kadar sürem olmadığını bu durumun çok acil düzeltilmesi gerektiğini söyledi. çözüm olarakta boğaz ve burun ameliyatı yada cpap denilen bir cihaz kullanmam gerektiğini söyledi. şimdi koşu bandı ve bu cpap cihazını almayı düşünüyorum internetten araştırdım(gitti gidiyor), koşu bandı 650 TL cpap cihazı 1600 TL, önerisi olan varmı teşekkürler...

Geçmiş olsun hocam, hangi şikayetle doktora gittiniz acaba :?: bende yıllardır uyku problemi yaşayanlardanım, test yapıldığını ilk kez duydum

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Annem OSAS sebebiyle kasım ayından bu yana bipap-st (cpap a göre daha ileri hastalara verilen cihaz ) denen bir cihaz kullanmaya başladı. Cihaz önemli derim!!! Cihazın raporu çıkınca ya sgk ya başvurun ya ellerindeki kullanılmış cihazları veriyorlar yada elimizde yoktur yazısıyla gidip cihazı satın alıyorsunuz size sgk 45 günde ödeme yapıyor.Anneme de kiloyu söylediler ancak verebilecek bir durumda değil, zaten bu rahatsızlık hızlı kilo almanın da sebebi. Testi soran arkadaşlar test üniversite hastanelerinde uyku lab. denen yerlerde yapılıyor, göğüs hastalıkları bölümü denetiminde yapılıyor. Özel hastanelerde de fark ödenerek test yapılıyor.

geçmiş olsun hocam, ameliyatıda düşünebilirsiniz. nefes yolunu genişleterek ( sarkan dokuları temizliyorlar ) çözüm sağlanabiliyor. kulak burun boğazcılar yapıyor

Hocam bir de uyku testine kaç kez girdiniz ama 1. test durum değerlendirmesi (kaç kez nefesin durması- sn falan), 2. test cihazla uyku testi (cpap,bipap, bipap st hangisinin size uygun olduğuna karar veriliyor) ve bir de bizim doktorumuz bizden 3. bir test daha istedi kendi cihazımızla test yaptı ve bunun sonucunda basınç ayarında değişiklik yapıldı. Tek teste göre karar verilmiyor cihazın değerlendirmesi ve hastane raporu önemli

hani alandan doktora gittiniz? annemin de uykuda nefesi duruyor ve uyanıyor.
kulak burun bğoaza mı gittiniz?

hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar hastalığın sebebi yesimim2000 hocamızında dediği gibi hızlı kilo almak bu arada kilom 100 e yakın boy 1.73, adanada galeria kulak burun boğaz hastanesinde uyku bölümüne gittim her yerime kablo yapıştırdılar uzaylılar gibiydim aynada kendime baktım gülmekten kırıldım. horlama ve nefes durması şikayeti ile gittim(eşim söyledi) ama özeldi devlete henüz gitmedim. devlette gün veriyorlar git gel gitgel bir sürü uğraştırıyorlar cihaz için 5 doktordan heyet raporu gerekiyormuş uğraşmak zor geliyor, devlet cihazın ne kadarlık kısmını karşılıyor acaba uğraşan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. ameliyatı hiç düşünmüyorum korkuyorum:)

tüm işlemleri özel üniv hastanesinde fark ödeyip yaptırmama rağmen hastaneden raporu alma ve cihazları almak için yaklaşık 5 ay uğraştık(anneme verilen iki ayrı cihaz oldukça yüksek bir fiyat tutuyordu). Normalde ise üniv. hastanelerinde her bir uyku testine 3-6 aya gün veriyor. Eğer sadece cpap ise kullanacağınız firmalarla pazarlık yapıp ucuza almaya bakın derim.

Devlet ya size raporunuza uygun olan kullanılmış cihaz veriyor yada size bu cihaz elimizde yoktur diyor firmadan satın alıyorsunuz cihazın tüm parasını ödüyor, nemlendiriciyi ödemiyor bir de kullandıkça yılda değişecek olan hortum, maske, filtre, nemlendirici ünite içini ödemiyor!
Cihazı devlete borçlanıyorsunuz, Hastanın cihaza ihtiyacı kalmaması durumunda cihaz devlete iade ediliyo

yesimim2000' Alıntı:
tüm işlemleri özel üniv hastanesinde fark ödeyip yaptırmama rağmen hastaneden raporu alma ve cihazları almak için yaklaşık 5 ay uğraştık(anneme verilen iki ayrı cihaz oldukça yüksek bir fiyat tutuyordu). Normalde ise üniv. hastanelerinde her bir uyku testine 3-6 aya gün veriyor. Eğer sadece cpap ise kullanacağınız firmalarla pazarlık yapıp ucuza almaya bakın derim.

Devlet ya size raporunuza uygun olan kullanılmış cihaz veriyor yada size bu cihaz elimizde yoktur diyor firmadan satın alıyorsunuz cihazın tüm parasını ödüyor, nemlendiriciyi ödemiyor bir de kullandıkça yılda değişecek olan hortum, maske, filtre, nemlendirici ünite içini ödemiyor!
Cihazı devlete borçlanıyorsunuz, Hastanın cihaza ihtiyacı kalmaması durumunda cihaz devlete iade ediliyo
5 ay mııııııııııııı!
bilgi için teşekkürler hocam dışarıdan halletmeye çalışırım artık.

BBNET
Geri