Uygun Tablet Kullanımı?

Kodla Büyü
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir husus var bu konuda sizlere danışmak istedim.
Tabletlerin çok da uygun kullanılmadığı aşikar Tabletleri ile dns değiştiren ve uygunsuz içeriklere giren öğrencilere nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz bunun için tableti kötüye kullanma durumunda yapılacak işlemlerle alakalı bir yönetmelik mevcut mu ?

İzmir Milli Eğitim'in hazırlmaış olduğu aktivasyon işlemleri ile ilgili yazısında bu uyarılar yer almakta ama bunun dayanağı olan yazıyı merak ediyorum bilen varsa paylaşırsa sevinirim . Yasakçı zihniyete karşıyım ama kangren olan kolun kesilmesi vücudu kurtarır diye düşünüyorum. . .

FATİH PROJESİ ÖĞRENCİ TABLETLERİ İLE İLGİLİ UYARILAR
1. Tabletleriniz sizlere eğitim/ öğretim faaliyetlerinde, lise eğitiminiz süresince kullanmak
amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi kapsamında teslim edilmiştir.
2. Tabletinizin güvenliğinden tamamen siz sorumlusunuz, çalınma/kaybolma durumunda
en yakın polis karakoluna giderek işlem yaptırmanız gerekmektedir. Aksi taktirde
hakkınızda Ortaöğretim Disiplin Yönetmeliğinin 4. Maddesi ‘Örgün eğitim dışına çıkarma
cezasını gerektiren davranışlar’, h maddesi gereği ‘Okulun taşınır veya taşınmaz
mallarını kasıtlı olarak tahrip etmek’ maddesine uygun şekilde işlem yapılacaktır.
3. Tabletlere izin verilen uygulamalar dışında uygulama yüklemeye çalışmayınız,
Tabletiniz sizin TC kimlik numaranıza kayıtlı EBA şifresi ile aktifleştirilmiştir, böyle bir
girişim tespit edilecek ve yine disiplin yönetmeliğinin 4/h maddesi gereği örgün eğitimle
ilişiğiniz kesilecektir.
4. Tabletlerinize oyun yükleyebilir ve dinlenme zamanlarınızda oynayabilirsiniz ancak
velinizin/öğretmenlerinizin bu konuda şikayeti olursa tabletinizin uygulama indirme
bölümü pasif hale getirilecektir.
5. Tabletlerinizin şarj işlemleri okulda yapılmayacaktır.
6. Yaşadığınız sorunları öncelikle sınıfınız tablet sorumlusu arkadaşınız ile çözmeye
çalışınız, çözemediğiniz durumda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenine danışınız.
7. Arıza durumunda tabletinizi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenine kutusu ile teslim
ediniz.

BBNET
Geri