Uygulama sınavlarını nasıl yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

cenk76

Aktif Üye
Arkadaşlar benim laboratuarımda 14 bilgisayar var. sınıflar 20-28 kişi arasında.
sizler uygulama sınavlarınızı nasıl yapıyorsunuz? her derste teker teker mi oturtuyorsunuz?
ayrıca benim derslerim blok değil. Bir sınıfların dersi pazartesi, ikincisi çarşamba. yani bütün sınıflar günlere dağıtılmış. bu yüzden ben hep test sınavı yaptım.
siz benim yerimde olsaydınız nasıl uygulama sınavı yapardınız?

başka öğretmen arkadaşlardan derslerini isterdim bir dönemde bir sınav da olsa en azından birini uygulama yapardım.. diğerlerini de yazılı oalrak yapardım.. soranlara lab. imkanlarının olmadığını gerekçe gösterirdim..

Hocam 13 sınıfım var. ve okulda tek öğretmenim. her öğretmenden dersini istemek ve onu ayarlamak gerçekten zor.
Bu arada derslerimizi blok olarak vermeleri gerekmez mi? yani 2 saat dersi nasıl bölebiliyorlar? bu durumda olan varmı?

ben öğrencileri 2 gruba ayırıyorum 1 saat biri diğerinde biri sınav oluyor. blok ders olmuyor bazı sınıflarda onları da aynı şekilde yapıyorum. dersenizki 2. grupdakiler avantajlı oluyor ben de öyle birşey olmuyor yani yapan zaten hangi grupta olursa olsun yapıyor. yapamayana 1 ay sonra da aynı sınavı yapsam yine yapamıyor.

ben iki sınavıda uygulama olarak yapıyorum. laboratuvar durumu öğrenci sayaılarımız birbirine yakın ben tek tek oturtuyorum iki derste bitiyor yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bi avantaj durumu yok uygulama olunca ne kadar kopya versede yapamayınca yapamıyor bide ben ilk grubu bırakıp ikinciyi anında alıyorum 30 sn birbirlerini anca görüyorlar.

Dersleriniz blok değil mi. 2 saat olan derlserin blok yapılması zorunlu değilmiydi. Ben mi yanlış hatırlıyorum.
Benim dersler blok. Yarsını ilk ders diğelerini ikinci ders sınav yapıyorum.

btogretmeni34' Alıntı:
Dersleriniz blok değil mi. 2 saat olan derlserin blok yapılması zorunlu değilmiydi. Ben mi yanlış hatırlıyorum.
Benim dersler blok. Yarsını ilk ders diğelerini ikinci ders sınav yapıyorum.
Hocam derslerim blok değil. bir sınıfın ilk dersi pazartesi ise diğer dersi çarşamba günü. neredeyse bütün sınıflarım aynı. ders aralarında 2 gün var. bu sebeple uygulama sınavı mümkün olmuyor. ikinci grub hep daha avantajlı. böyle bir durumda velilerle uğraşmak zorunda kalabiliyorum. benim çocuğuma haksızlık yaptınız diyebiliyorlar.
blok derslerin bölünmemesiyle ilgili bir yönetmelik gibi birşey varmı onuda bilmiyorum. bilen varsa söyleyebilir mi?

BBNET
Geri