UYDU NET MODEMİ WRILES MODEME DÖNÜŞTÜRME

Kodla Büyü

kemalaltay

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba. Elimde Uydu net modem var. Wriles olmadığı için tek bir odada çakılı kaldım. Wriles modem olarak nasıl kullanabilirim. Elimde normal bir airties wireles modem var ama uydu net girişi yok. Ne yapabilirim.

Hocam AirTies modemin AccessPoint özelliği vardır mutlaka. Bunu aktifleştirip, uydu modeme bağlarsan kablosuz kullanabilirsin.

DHCP ve DSL özelliğini pasifleştir. Modem IP adresine, uydu modemin IP aralığına göre bir adres ver. Uydumodemin ethernet portuna, AirTies modemini bağla.

Bilgisayarını AirTies modeme kablosuz olarak bağla, IP yapılandırmasını Uydumodemin IP aralığına göre yap. Varsayılan ağ geçidinede uydumodemin IP adresini ver. Bu şekilde kablosuz bağlantı kullanabilirsin.

Uydumodemin ethernet portuna, AirTies modemini bağla.
iinn.gif

Hocam ben oşekilde kullanıyorum.airties wireless modeminin arayüzüne girip dhcp yi iptal et wireless şifreni falan ayarla. Uydunet modem ile airtiesi rj45 ile bağla birbirine al sana wireless uydunet. 1 aydır kullanıyorum sıkıntı yok. Bir de ben yaparken uydunet modemin dhcp özelliği yok sadece 1 pc kullanabilirsin demişlerdi fakat ben 2laptop + android telefonumdan bağlanabiliyorum nete aynı anda. kolay gelsin...

BBNET
Geri