usb sorunu Win7 (Yarım Çözüldü :))

Kodla Büyü

elgunlu

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar usb sürücülerim aniden çalışmaz oldu yani birkaç saat önceye kadar kullanabiliyordum. aygıt yöneticisine baktığımda sürücülerde sorun var gibi görünüyor. herhangi bir programda yüklemedim hatırladığım kadarıyla. yeni sürücü yüklemek istediğimde zaten yüklü diyor. Pardus işletim sistemiyle hiçbir sorun olmadan kullanabiliyorum. Çözümle ilgili önerisi olan varmı arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• usb sorunu.jpg
    usb sorunu.jpg
    218.3 KB · Görüntüleme: 3,084
Re: usb sorunu (Biranda oldu)

hocam daha önce de bir arkadaşa oldu. kurudğun işletim sistemini güncelle. xp sanırım.. update yap. ikincisi biostan kapalı olup olmadığını kontrol et.. en kötüsü bios güncelle veya xp sil Windows 7 kur düzelir..

Yok windows7 Pro 64bit kullanıyorum. biosluk felan bir sorun olduğunu düşünmüyorum daha düne kadar çalışıyordu sorunsuz. format atarak düzeltmek istemiyorum sorunun çözümünü bulursam ilerde işime yarayabilir eğer hiçbir şekilde çözüm olmazsa ozaman formatlarım. söylediğim gibi pardusta hiçbir sorun yok usbler çalışıyor. yinede yardımın için tşk ederim.

Hocam yeni bir hesap açıp dene ona bak... Olmadı microsoft'un fixed diye bişeyi vardı o hallediyordu bu tarz cd-usb giriş/hata vsleri...

Aynı sorun benim bilgisayarda da oldu. Combofix iyi deniyorum bakalım sonuç ne olacak

1-Combofix ile bir tarama yap.

2-Hocam yeni bir hesap açıp dene ona bak

3-http://downloadmirror.intel.com/22586/e ... 017_PV.exe
bide bunu dene bi hocam

Yukarıdaki 3 yöntemide denedim değişen birşey yok. sorun devam ediyor. çok ilginç bir durum gerçekten.
Sistemimde virüs yok eminim 1 eset 2 malwarebyte 3 removeitpro ile temiz çıkıyor.

ünlem işareti neyin nesi ki?hata kodu belirtiyor mu? hata kodu varsa cözersin...

hasari' Alıntı:
Sanal PC programını(vmware) kaldırır mısın hocam.
Test et sorun devam ederse şu sürücü paketini indir çalıştır güncellemeleri yükle.
driver-bios-firmware-update-f106/driverpacksolution-13-final-tr-win8-win7-vista-xp-t107450.html

söylediğiniz gibi wmware'i kaldırdım düzelmedi. driverspack sürücüleri buldu fakat yükleyemedi. yani yüklüyo gibi yapıp tekrar taradığında yine aynılarını buluyordu.

sonunda çözüme ulaştım.
internetten eski versiyon sürücüleri bulup yüklediğimde sorun çözüldü. sonra üzeri drivepack ile yeni sürücüleri yüklettim şuan usbler çalışıyor fakat kapatıp açınca ne olur bilmem :) yardımlarınızdan dolayı tşk ederim arkadaşlar. herkese iyi geceler.

:( kaapatıp açınca yine sürücüler hatalı oluyor yukardaki gibi. drivepack ile yüklüyorum yine düzeliyor yeniden başlatınca yine bozuluyor. yarın format atıcam gibi. çok ilginç!

Bu foruma soru sorulunca genelde 2 cevap veriliyor: combofix ile tarat, driverları yükle :D

Çözüm: anakartınızda statik elektrik fazlasıyla birikmiş, kasanın güç kablosunu çıkarın, kasayı açıp bios pilini çıkarın, anakartın üzerindeki elektriği boşaltın (Bir tel ya da kablo yardımıyla duvara, kalorifer peteğine falan dokundurun 2-3 saniye), 5 dakika sonra bios pilini takın, bilgisayarınızı açtığınızda bu problemden kurtulmuş olacaksınız, format atmak çözüm değil en iyi ihtimalle tekrarlanmasını bir süre daha uzatabilir. (Windows sistemleri, macOs ya da Linux türevlerine nazaran bu konuda sıkıntılıdır)

BBNET
Geri