Ubuntu (Kısa Hikaye)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
“Afrika’da çalışan bir antropolog bir kabilenin çocuklarına bir oyun oynamayı önerir, ağacın altına koyduğu meyvelere ilk ulaşanın ödülü o meyveleri yemek olacaktır.
Onlara, “Haydi, şimdi başla! Birinci olan alacak!” O an bütün çocuklar elele tutuşur, koşarlar ağacın altına beraber varırlar ve hep beraber meyveleri yemeye başlarlar.
Antropolog neden böyle yaptıklarını sorduğunda şu cevabı verirler;
“Biz “ubuntu” yaptık: Yarışsa idik, yarışı kazanan bir kişi olacaktı. Nasıl olur da diğerleri mutsuzken yarışı kazanan bir kişi ödül meyveyi yiyebilir?
Oysa biz ubuntu yaparak hepimiz yedik.” Ubuntu’nun anlamını açıklarlar onların dilinde:

UBUNTU: “BEN, BİZ OLDUĞUMUZ ZAMAN ‘BEN’İM”

Ekli dosyalar

• ubuntu.jpg
    ubuntu.jpg
    119.1 KB · Görüntüleme: 620
Çok saf bu afrikalılar yaa o yüzden bu kadar fakirler :D Şaka bir yana güzel hikaye

Güzel hikaye.
Ama artık televizyondaki yarışmalar bile diğerini yenip eleme yönünde kurulu.
Bunlar bilinçli davranışlar.

süper birşey ilk ubuntu linux u duyduğumda merak etmiş öğrenmiştim hala çok beğeniyorum, bu mantık ile yapılan işler hep iyiye gidiyor. bilgisayarımda win8 ve ubuntu beraber kurulu ubuntu otomatik açılan sistem :D

bizde olsa birbirine kafa göz girerlerdi.çocuklarımızı bir yarış atı gibi hazırladığımızdan paylaşım nedir bilmemekteler.... :cry:

McRAM' Alıntı:
bizde olsa birbirine kafa göz girerlerdi.çocuklarımızı bir yarış atı gibi hazırladığımızdan paylaşım nedir bilmemekteler.... :cry:
Eğitim sistemimiz bunu yaptırıyor.

BBNET
Geri